Evoluție în forță a luptătorilor moldoveni la Mondialele U-23

432
0
Irina Rîngaci

În numărul trecut al Gazetei de Chișinău (https://gazetadechisinau.md/2022/10/20/doua-medalii-pentru-luptatorii-moldoveni-la-mondiale/) am relatat despre cucerirea la Pontevedra (Spania) de către luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu a titlului de vicecampion mondial Under-23, dar și despre promițătoarele șanse ale Irinei Rîngaci de a câștiga medalia de bronz, ceea ce până la urmă s-a și întâmplat. Mai întâi conaționala noastră (campioana mondială de anul trecut printre senioare) s-a impus în recalificări, obținând victoria prin superioritate tehnică (disputa nu a durat decât 1 minut și 10 secunde) asupra sportivei din Spania, Marta Ojeda Navarro, iar în finala mică n-a lăsat urmă de șansă atletei din SUA, Sienna Ariana Ramirez, pe care a învins-o prin tuș în prima repriză.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Apoi pe saltelele de lupte ale Complexului sportiv „Pavillón Municipal dos Deportes de Pontevedra”, care a găzduit Mondialele ce au avut loc în perioada 17-23 octombrie a.c., au ieșit luptătorii de stil liber. În categoria de greutate de 74 kg a excelat moldoveanul Vasile Diacon, antrenor Anatolie Zacon, care a trecut mai întâi cu 6-0 de Yerkhan Bexultanov (Kazahstan) și cu 6-2 de Krisztian Biro (România), apoi a cedat cu un minimal 3-4 în semifinale în fața lui Khadzhimurad Gadzhiyev (Azerbaidjan). În meciul pentru medalia de bronz luptătorul nostru a dispus cu 7-3 de armeanul Hrayr Alikhanyan, întorcând rezultatul de la 0-3.

Vasile Diacon (în stânga)

Pe treapta a treia a podiumului de premiere a mai urcat și compatriotul nostru Ivan Ichizli (86 kg). În primele două partide el i-a învins pe armeanul Knyaz Iboyan (11-3) și pe polonezul Cezary Marek Sadowski (12-7), și a pierdut semifinala disputată în compania atletului din SUA, Trent Niemond Hidlay (1-11). În lupta pentru medalia de bronz, discipolul antrenorului naționalei, Roman Dermenji, l-a surclasat, într-un duel extrem de încrâncenat, pe reprezentantul Kazahstanului, Maksat Satybaldy, scor 4-3.

Ivan Ichizli

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE