Evoluție în forță a luptătorilor moldoveni la Mondialele U-23

190
0
Irina Rîngaci

În numărul trecut al Gazetei de Chișinău (https://gazetadechisinau.md/2022/10/20/doua-medalii-pentru-luptatorii-moldoveni-la-mondiale/) am relatat despre cucerirea la Pontevedra (Spania) de către luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu a titlului de vicecampion mondial Under-23, dar și despre promițătoarele șanse ale Irinei Rîngaci de a câștiga medalia de bronz, ceea ce până la urmă s-a și întâmplat. Mai întâi conaționala noastră (campioana mondială de anul trecut printre senioare) s-a impus în recalificări, obținând victoria prin superioritate tehnică (disputa nu a durat decât 1 minut și 10 secunde) asupra sportivei din Spania, Marta Ojeda Navarro, iar în finala mică n-a lăsat urmă de șansă atletei din SUA, Sienna Ariana Ramirez, pe care a învins-o prin tuș în prima repriză.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Apoi pe saltelele de lupte ale Complexului sportiv „Pavillón Municipal dos Deportes de Pontevedra”, care a găzduit Mondialele ce au avut loc în perioada 17-23 octombrie a.c., au ieșit luptătorii de stil liber. În categoria de greutate de 74 kg a excelat moldoveanul Vasile Diacon, antrenor Anatolie Zacon, care a trecut mai întâi cu 6-0 de Yerkhan Bexultanov (Kazahstan) și cu 6-2 de Krisztian Biro (România), apoi a cedat cu un minimal 3-4 în semifinale în fața lui Khadzhimurad Gadzhiyev (Azerbaidjan). În meciul pentru medalia de bronz luptătorul nostru a dispus cu 7-3 de armeanul Hrayr Alikhanyan, întorcând rezultatul de la 0-3.

Vasile Diacon (în stânga)

Pe treapta a treia a podiumului de premiere a mai urcat și compatriotul nostru Ivan Ichizli (86 kg). În primele două partide el i-a învins pe armeanul Knyaz Iboyan (11-3) și pe polonezul Cezary Marek Sadowski (12-7), și a pierdut semifinala disputată în compania atletului din SUA, Trent Niemond Hidlay (1-11). În lupta pentru medalia de bronz, discipolul antrenorului naționalei, Roman Dermenji, l-a surclasat, într-un duel extrem de încrâncenat, pe reprezentantul Kazahstanului, Maksat Satybaldy, scor 4-3.

Ivan Ichizli

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT