API a premiat câștigătorii concursurilor interne pentru anul 2023. Gazeta de Chișinău a obținut două premii

459
0

Anual, Asociația Presei Independente (API) desfășoară concursurile profesionale interne între redacțiile și jurnaliștii membri API. La Adunarea Generală care a avut loc joi, 25 aprilie 2024, au fost anunțați câștigătorii concursurilor pentru anul 2023 și au fost oferite 20 de premii la șase categorii de concurs, inclusiv trei categorii noi: Premiul pentru implicare în combaterea dezinformării, Premiul pentru cea mai bună campanie de promovare și Premiul pentru Cel mai bun / Cea mai bună Redactor / Redactoare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Prima categorie din concurs „Cel mai bun/Cea mai bună reporter/ă” a avut câteva subcategorii: Știre, Reportaj/Istorie umană, Interviu și Comentariu/Analiză.

Astfel, la categoria „Cel mai bun/Cea mai bună reporter/ă – Știre”, pe locul doi s-a clasat Victoria Popa de la GazetadeChisinau.md, care a prezentat la concurs două articole, unul din ele fiind despre indemnizația consilierilor municipali.

La categoria „Cel mai bun/Cea mai bună reporter/ă – Comentariu/Analiză” a fost premiat scriitorul și editorialistul Mircea V. Ciobanu de la GazetadeChisinau.md pentru materialele de opinie –  „Tata” și „Post scriptum la „Cazul medicului C”.

Câștigătorii concursurilor au primit diplome şi cadouri utile pentru activitatea zilnică în teren și în redacție.

API organizează concursuri anuale interne pentru jurnaliştii şi instituţiile mass-media membre din anul 1999.

Gala de premiere „Cei mai buni jurnaliști 2023” a avut loc în cadrul Adunării Generale a membrilor API, pe 25 aprilie 2024. La adunare au fost prezentate și aprobate rapoartele de activitate ale API, Consiliului de Administrare și Comisiei de cenzori. Prin decizia unanimă a membrilor, a fost acceptată cererea de aderare la API a postului local de televiziune de la Căușeni Studio-L.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE