Campioana Anastasia Nichita susține că este sabotată pe interior! Luptătoarea cere Ministerului Educației să intervină

887
0
57kg WW - Anastasia Nichita (MDA)

Luptătoarea Anastasia Nichita acuză Federația Moldovenească de Lupte că a trimis poze Federației Internaționale, în cadrul Campionatului Mondial, cu cerința ca echipa din care face ea parte să fie descalificată. Luptătoarea face această dezvăluire printr-o postare pe pagina sa de socializare. Federația din Republica Moldova încă nu a venit cu o reacție la acuzațiile luptătoarei. Anastasia Nichita speră că situația se va aplana pentru că, spune ea,  are nevoie de liniște pentru a se putea pregăti de Jocurile Olimpice. În același timp, în cadrul ședinței Parlamentului de joi, 21 ianuarie, președintele Legislativului, aduce mulțumiri luptătoarei Anastasia Nichita: „Îi mulțumim Anastasiei pentru emoții, pentru aceasta luptă, pentru bucuria pe care ni-o aduci!”

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Nu am vrut să se ajungă la situația creată dar văzând cum decurg unele lucruri aș vrea să fac o claritate în cariera mea sportivă , pentru că multă lume probabil nu știe cum stau lucrurile de fapt. La momentul actual oficial, cât și pe hârtie, antrenor este Domnul Andrei Chiperi, de condiția mea fizică se ocupă Valeriu Mircea, antrenamentele la saltea le fac împreună cu lotul național de băieți sub îndrumarea domnului Roman Dermenji.”

Campioana mai spune că pe parcursul carierei sale sportive au fost mai multe neînțelegeri cu fostul antrenor, pe care ar putea să le facă publice „dacă va fi nevoie”. Fapt pentru care, cei doi au decis  „să pornească pe drumuri diferite”. În același timp campioana își exprimă revolta în legătură cu faptul că a fost în prag de descalificare, invocând că a fost sabotată chiar pe interior.

Apreciez și sunt recunoscătoare pentru tot ce s-a făcut pentru mine, dar să nu uitam că nimic nu s-a făcut gratis și toată munca a fost răsplătită. Și îmi pare foarte rău că acum se încearcă diferite metode doar pentru a mă descalifica din competiții sau a ponegri numele. Spre exemplu, la acest campionat mondial, riscam să fiu descalificată pentru că Valeriu, fiind neacreditat, a ieșit secundant la colț, iar cineva din federația moldovenească a trimis poze federatiei internaționale cu rugămintea de a ne descalifica pe ambii ,un asemenea stres nu era deloc bine venit înaintea finalei mari .(Cine dacă nu ai tăi vor să te îngroape). Mulți cunosc doar produsul final dar puțin știu conținutul lui.”

La postarea Anastasiei a reacționat Președintele Asociației Presei Sportive din Moldova, Eduard Ciobanu, care-i transmite campioanei „răbdare și curaj”.

„Oribil… Fericirea calificării olimpice şi „argintului” mondial este umbrită de un scandal imens! Din păcate, nu ştim să savurăm performanțele obținute, nu mai vorbesc de promovarea lor. Suntem „buni” la alte capitole. Sportul național este plin de invidie şi probleme. Latura medaliei este diferită, iar gestionarea sportului, inclusiv, promovarea, lasă de dorit… Vei trece şi peste aceste obstacole, Nichita Anastasia! Moldova se mândreşte cu tine! Mult succes în continuare!”

Anastasia Nichita speră ca în continuare să nu mai fie neînțelegeri și să se poată pregăti, în liniște, de Jocurile  Olimpice!

Azi, în ședința Parlamentului, președintele legislativului, aduce mulțumiri luptătoarei Anastasia Nichita: „Îi mulțumim Anastasiei pentru emoții, pentru aceasta luptă, pentru bucuria pe care ni-o aduci!”

Amintim că luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE