Adriana Ochișanu, pasionată de muzica lăutărească

1572
0

Adriana Ochișanu continuă să-și surprindă admiratorii cu noi proiecte. Artista lucrează la un album de muzică de petrecere, alături de un cunoscut lăutar din România. Deși muzica populară este cea care o definește și cea care a făcut-o cunoscută, Adrianei nu îi este frică să abordeze mai multe genuri muzicale, cum ar fi cel lăutăresc.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Interpreta ne-a oferit câteva detalii despre noul său proiect și a făcut o retrospectivă a spectacolului aniversar „Viața mea e cântecul”, care s-a desfășurat la Palatul Național „Nicolae Sulac”, la mijlocul lunii martie.

Fac ceva mai altfel decât am făcut până acum. Muzică de petrecere, lăutărească. Lucrez cu Ninel de la Brăila, este foarte cunoscut în România. A fost mentorul mai multor interpreți ai genului. Pregătesc un album cu el, dorim să-l lansăm în toamnă sau poate de sărbătorile de iarnă. Vrem să facem și câteva melodii de Crăciun, dar ceva mai nou, mai deosebit”, a declarat Adriana Ochișanu pentru GAZETA de Chișinău.

De curând, artista a susținut două concerte la Palatul Național „Nicolae Sulac”, cu genericul „Viața mea e cântecul”. Eveniment care trebuia să aibă loc în martie 2020, însă, din cauza pandemiei, a fost reprogramat. Adriana i-a avut ca invitați pe Constantin Enceanu, Pepe, Viorica și Ioniță cu taraful de la Clejani și a fost acompaniată de Orchestra „Fluieraș”, condusă de frații Edgar și Marcel Ștefăneț.

Doi ani și ceva am așteptat acest spectacol… nu doar eu. Lumea a sperat, a crezut și chiar îi mulțumesc foarte mult. A fost frumos! Am vrut să fac cu totul altceva, un proiect inedit. Am adus mai multe genuri muzicale în scenă. Lumea a rămas impresionată, nu s-a așteptat că va fi atât de frumos”, ne-a spus Adriana.

Așa cum a afirmat ea, viața îi este cântecul. Adriana Ochișanu își pune sufletul în tot ceea ce face, iar motivația îi este fericirea celor apropiați: „Atunci când ochii celor dragi sunt fericiți… sunt fericită și eu. Asta îmi doresc cel mai mult!”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT