Marcel Pavel acuzat de duble standarde. Interpretul român este blamat de fani după ce a cântat la protestul fugarului Șor

2612
0

Renumitul interpret de muzică ușoară din România a ajuns în gura lumii, blamat și luat în râs de fanii săi după ce duminică, 21 mai, a urcat pe scena de la Orhei și a susținut un recital la contramanifestația Partidului „Șor”. Asta, în timp ce la Chișinău, circa 80 de mii de oameni din toate localitățile Republicii Moldova s-au adunat să participe la Adunarea Națională „Moldova Europeană”.  Unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică de valoare din România, care a devenit un artist cunoscut, la nivel național, în vara anului 2000, atunci când a lansat melodia „Frumoasa Mea” compusă de Ovidiu Komornik și despre care spunea că speră să rămână mult timp în inima românilor, a trezit nedumerire, regret și dezamăgire în rândul fanilor săi, cel puțin din Basarabia.  

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Într-o postare de azi, pe pagina sa de socializare, jurnalista Ana Lucia Culev scrie: „Cântărețul Marcel Pavel a cântat pe 21 mai la Orhei, la o contramanifestație a lui Șor a Adunarii Naționale. Mă mir că nu a venit și la Chișinău, să ia bani din ambele concerte. Sunt pline instituțiile noastre cu oameni, care au duble standarde, cărora li-i totuna pe cine ling-ușesc și cine îi plătesc. Menirea lor e să murdărească tot ce avem noi mai bun și mai scump, să încurce toate ițele și să ne împiedice să mergem cu demnitate mai departe.

Ieri (n.r. 21 mai 2023) am stat în apropiere de un grup venit de la Bălți. Am cântat cu ei toate cântecele care au răsunat din scenă. Astăzi e Sărbătoarea orașului Bălți. La mulți ani, oameni minunați din capitala Nordului!”

Și jurnalista Angela Aramă a condamnat, într-o postare pe pagina sa de socializare, participarea interpretului Marcel Pavel la contramanifestația lui Șor. „Cred că frații români ar trebui să fie mai sensibili față de drama cântărețului Marcel Pavel, care, iată, a ajuns să nu aibă o pâine de pus pe masă!

Pentru că trebuie să ajungi sărac lipit pământului, să-ți urle copiii de foame, să se prăbușească bojdeuca de pământ peste familia ta, bolnavă de holeră cu mic și cu mare și să dea toți executorii din lume peste tine, să-ți ia ultima pereche de chiloți, rinichii și ficatul, ca să vii tu în Republica Moldova și să-i cânți penalului Șor la protestul antiguvernamental și pro-rus de la Orhei în ziua în care zeci de mii de moldoveni au venit la Chișinău pentru a-și manifesta voința de a fi europeni, de a fi alături de România în UE!

Scuzați pentru propoziția asta atât de lungă, dar mi se rupe inima de jelea sărmanului om. Ori e bolnav de covid și nu-i miros banii, ori, după cum ziceam, e la mare anaghie!”

Gestul interpretului Marcel Pavel a generat un lanț de reacții negative din partea admiratorilor săi, care s-au arătat profund dezamăgiți. O internaută, basarabeancă, stabilită în Marea Britanie a comentat: „Nu e de crezut așa ceva! Câteva zile în urmă a venit din Marea Britanie, unde a avut mai multe concerte și, sigur, a făcut bietul om niște parale, care se numesc lire sterline. Îi urmăream cu drag activitatea artistică, iar acum mi-e greață să mai aud de el. Cum a putut trece prin Chișinău în această zi măreață pentru orice om cu mintea trează și să se ducă acolo, unde, evident, era o adunătură de oameni manipulați?! Oare va mai avea tupeul și îndrăzneala să mai vină în R.Moldova?!”

O altă internaută a comentat: „Un artist de talia lui nu ar trebui să se vândă hoților, nu cred că el nu cunoaște cui se vinde și în fața cui se închină!”

Scenaristul și regizorul de teatru și film din Republica Moldova, Igor Cobileanski, a comentat la postarea Angelei Aramă: „Acu fără gluma, eu i-am lăsat un mesaj pe pagina Facebook. Va îndemn sa faceți la fel…. Mă și întreb dacă nu era mai potrivit pentru el să fi renunțat la Eurovision în favoarea lui Slaveanskij Bazar!”

Despre Marcel Pavel

Marcel Pavel s-a născut în 1959, în localitatea Independenţa, jud. Galaţi. Artistul face parte dintr-o familie de muzicieni, tatăl fiind violonist – un foarte bun instrumentist – o parte din educatia muzicală primind-o de la dânsul. Fraţii săi sunt de asemenea instrumentişti, Micky Pavel – saxofon, claviaturi, solo voce, Gigi Pavel – stabilit in Germania, saxofonist profesionist, Gina Pavel pianistă şi solistă vocală. Bunicul a fost un rapsod popular cunoscut și îndrăgit: Ion Taraş. Deşi nu a fost niciodată direct implicată în muzică, Marcel Pavel consideră ca îi datorează totul mamei sale.

Artistul şi-a arătat pasiunea pentru muzică la vârsta de trei ani, când a început să bată la tobe. A început studiile muzicale la şase ani, în clasa a IV-a, înscriindu-se la Școala de Muzică și Arte Plastice din Câmpulung Muscel (jud. Argeş), la violoncel şi pian – auxiliar. Și astăzi, Marcel Pavel își amintește cu mare plăcere și mândrie de orașul Câmpulung Muscel unde și-a petrecut copilăria și a început activitatea artistică. A urmat Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Piteşti, studiind în paralel în particular percuţia, iubind foarte mult stilurile de muzică rock şi jazz-rock. Este absolvent al UNMB (Universtatea Națională de Muzică București)-secția Canto clasic.

În prezent este compozitor şi poliinstrumentist, cunoscând chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul și percuţia. Începând din anul 1981 a susţinut nenumărate turnee în străinătate: Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franţa (Paris), Elveţia (Lausanne, Geneva), Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova.

În urma experienţei căpătate de-a lungul acestor ani, în vara lui 2000 a devenit un artist cunoscut la nivel national lansându-se cu melodia „Frumoasa Mea” compusă de Ovidiu Komornik. Despre „Frumoasa Mea” artistul spune că speră să rămână mult timp în inima românilor.

Până în prezent, interpretul a lansat șapte albume.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE