Cinci angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni au încercat să mușamalizeze accidentul rutier, provocat de primarul de Boldurești, soldat cu moartea unui minor de 14 ani 

359
0

În urma accidentului rutier din 19 februarie curent din localitatea Boldurești, raionul Nisporeni, în care a fost tamponat un copil, iar șoferul a părăsit locul accidentului; Inspectoratul General al Poliției (IGP) a demarat o anchetă de serviciu pentru a elucida acțiunile și inacțiunile angajaților din subdiviziunile implicate la descoperirea infracțiunii, informează Poliția Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei, în cadrul anchetei, Direcția inspectare efectiv a IGP a stabilit că cinci angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni nu au acționat corespunzător, conform sarcinilor și rigorilor, în procesul de stabilire a circumstanțelor comiterii accidentului rutier și au creat impedimente celorlalți polițiști în procesul de documentare.

În consecință, prin ordinul șefului IGP, un angajat cu funcție de conducere și unul cu funcție de execuție din Inspectorat au fost eliberați din funcții, un polițist a fost retrogradat în funcție, iar doi s-au ales cu mustrare aspră.

Amintim că accidentul, în urma căruia a murit un minor, a avut loc pe 19 februarie la o distanță de circa un kilometru de Boldurești. Băiatul a fost tamponat mortal de mașina de serviciu a primarului din localitate, Nicanor Ciochina. Acesta nu a staționat după impact, dar a fugit de la fața locului, lăsând minorul pe șosea.Polițiștii au anunțat despre reținerea primarului satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog, a doua zi după accident.

După producerea accidentului, primarul și medicul stomatolog ar fi găsit o mașină de aceeași marcă, căreia i-au schimbat plăcuțele de înmatriculare și au simulat un alt accident.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE