Primarul de Boldurești, care a accidentat mortal un copil, va sta în arest preventiv 30 de zile. Sentința a fost pronunțată în lipsa acestuia

391
0

Primarul satului Boldurești, Nisporeni, Nicanor Ciochina, va sta în arest preventiv 30 de zile. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, solicitată de procurori, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În timp ce procurorii au solicitat plasarea primarului de Boldurești în arest preventiv, avocatul acestuia, Dumitru Buliga, a solicitat „eliberarea provizorie sub control judiciar” a clientului său, invocând că probele din dosar nu pot fi considerate elocvente, deoarece acestea nu pot fi publicate pe perioada desfășurării anchetei.

Mai mult, avocatul  Dumitru Buliga a pretins că primarul este „într-o stare de sănătate foarte precară” și nu a putut să ofere detalii în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

Ședința de judecată a avut loc în lipsa primarului Nicanor Ciochina.

Amintim că accidentul, în urma căruia a murit un minor, a  avut loc pe 19 februarie la o distanță de circa un kilometru de Boldurești. Băiatul a fost tamponat mortal de mașina de serviciu a primarului din localitate. Acesta nu a staționat după impact, dar a fugit de la fața locului, lăsând minorul pe șosea.

Polițiștii au anunțat despre reținerea primarului satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog, a doua zi după accident.

După producerea accidentului, primarul și medicul stomatolog ar fi găsit o mașină de aceeași marcă, căreia i-au schimbat plăcuțele de înmatriculare și au simulat un alt accident.

Adolescentul, în vârstă de 14 ani, care a murit pe șosea, după ce a fost lovit mortal de mașina primarului de Boldurești, Nisporeni, și lăsat să moară, a fost înmormântat astăzi.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE