Mai mulți indivizi care promovau mesaje fasciste și antisemite au ajuns pe mâna procurorilor

365
0

Ofițerii SIS au acordat suport informațional procurorilor PCCOCS pentru destructurarea activității unui grup infracțional, care în decursul anului 2023 promova pe un canal de Telegram mesaje fasciste și antisemite, și nega Holocaustul.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Urmare a documentării activității infracționale, au fost identificați și citați spre audiere doi bănuiți, cu vârste de 34 și 17 ani, domiciliați în mun. Chișinău. Aceștia sunt pasionați de literatură la subiectul negării Holocaustului, fiind susținători activi ai ideologiei antisemite, activizîndu-se în contextul conflictului armat israeliano-palestinian actual.

Ulterior pornirii urmăririi penale și citării lor la procuratura specializată, canalul Telegram a fost șters. Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Menționăm că Serviciul de Informații și Securitate atestă o tendință de manifestare a comportamentului iresponsabil din partea unor cetățeni care proliferează în public embleme grafice și insigne tendențioase ce pot provoca situații de conflict, pe motive de ură ideologică, politică și națională, ceea ce generează în societate riscuri de subminare a conviețuirii pașnice a poporului multietnic și multilingv al Republicii Moldova.

SIS va continua măsurile orientate spre identificarea, prevenirea și contracararea factorilor de risc și amenințărilor, conform competențelor prevăzute de cadrul legislativ.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE