Procurorii vor verifica dacă responsabilii de securitate în AIC au acționat corespunzător sau nu în ziua producerii tragediei

606
0

Procurorii urmează să verifice dacă în ziua producerii atacului armat pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), soldat cu două decese, persoanele responsabile pentru asigurarea securității Aeroportului au acționat în mod corespunzător sau nu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Procuratura Generală a anunțat despre inițierea unui proces penal în scopul „verificării neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoanele implicate în asigurarea securității persoanelor aflate la Aeroportul Internațional Chișinău în data de 30 iunie 2023 a obligațiunilor de serviciu, care au rezultat în decesul a două persoane”, se arată în nota Procuraturii Generale.

Precizăm că, pe 30 iunie curent, un cetățean al Tadjikistanului a ucis un polițist de frontieră și un agent de securitate după ce i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. În timpul operațiunii speciale de reținere, atacatorul a fost rănit și este internat în stare gravă. Între timp, Procuratura din Tadjikistan a anunțat că atacatorul în vârstă de 43 de ani este membru al unei grupări criminale organizate, implicată în răpirea prim-vicepreședintelui unei bănci comerciale din Dușanbe. Potrivit procurorilor din Tadjikistan, acesta a fugit de urmărirea penală în R. Moldova de unde intenționa să ajungă în Uniunea Europeană.

Președinta Maia Sandu a decretat ziua de luni, 4 iulie, drept zi de doliu național în memoria celor două victime.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE