Zi de doliu naţional în memoria poliţistului de frontieră şi agentului de securitate ucişi în Aeroport

662
0

Ziua de marţi, 4 iulie, a fost decretată zi de doliu naţional. Preşedinta Maia Sandu a semnat Decretul pentru comemorarea poliţistului de frontieră Serghei Muntean și agentului de securitate Igor Ciofu – victime ale atacului armat care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău pe data 30 iunie 2023  și „în semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații victimelor”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În această zi, în toate localităţile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă.

La ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere.

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 4 iulie la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

Președinta Maia Sandu a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Munteanu, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI.

Cei doi au fost ucişi vinerea trecută pe Aeroportul Internaţional Chişinău în timp ce se aflau la datorie. Ei au fost împuşcaţi de un cetăţean al Tadjikistanului căruia i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Între timp, Procuratura din Tadjikistan a anunţat că atacatorul în vârstă de 43 de ani este membru al unei grupări criminale organizate, implicată în răpirea prim-vicepreşedintelui unei bănci comerciale din Duşanbe. Potrivit procurorilor din Tadjikistan, acesta a fugit de urmărirea penală în R. Moldova de unde intenţiona să ajungă în Uniunea Europeană.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE