VIDEO// Maia Sandu, cu prilejul Învierii Domnului Isus Hristos: „Să trăim Paștele cu bucurie și iubire, și cu speranță că binele învinge”

336
0

Creștinii ortodocși din țara noastră și din întreaga lume sărbătoresc azi Paștele. Cu acest prilej Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare: „Lumina învie chiar când e doborâtă – cu acest crez ne-am trăit veacurile pe pământul nostru. Am sărbătorit Paștele, an de an, și am deschis casele pentru lumină chiar și atunci când Învierea era interzisă, iar bisericile – distruse. Nu ne-am lăsat doborâți, ne-am păstrat credința și am trăit fiind învățați că a fi om, a fi onest, a fi bun înseamnă a fi puternic”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În această zi de sărbătoare, șefa statului subliniază frumusețea obiceiurilor pascale și bucuria de a trăi aceste momente alături de oamenii dragi. „Noi, în Moldova, când ne spunem, cu fețele luminate, „Hristos a înviat!” adunăm tot neamul în această adresare. Și pe bunica ce făcea cruce cozonacului înainte de a-l pune în cuptor, și lumina după care mergeam cu părinții la biserică, și frații și surorile cu care ciocneam ouăle de Paște, și masa plină cu bucate, dar, cel mai important, plină cu oameni dragi”, a subliniat Președinta.

Șefa statului menționează că tradițiile noastre vor fi transmise copiilor, deoarece acestea reprezintă rădăcinile cu care cetățenii noștri pleacă în lume și lucrurile care ne oferă identitate și încredere în cine suntem. „Vă îndemn să promovați obiceiurile noastre oriunde ați fi, căci sunt cele mai dragi sufletului nostru. Să trăim Paștele cu bucurie și iubire. Și cu speranță că binele învinge. Hristos a înviat!”, a spus Președinta Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE