Concert grandios, dedicat compozitorului Ion Aldea-Teodorovici, pe 19 mai, la Teatrul Verde din Chișinău

528
0
Foto: Cristofor Aldea - Teodorovici/ Facebook

Cristofor, fiul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici, într-o postare pe pagina sa de socializare, cheamă chișinăuienii la un spectacol grandios, simfonic, în aer liber, la Teatrul Verde din Parcul „Valea Morilor” din Chișinău, dedicat tatălui său, Ion Aldea-Teodorovici, care la 7 aprilie 2024, ar fi împlinit 70 de ani. Primăria Municipiului Chișinău anunță că duminică, 19 mai 2024, va avea loc, totodată, deschiderea sezonului de vară la Teatrul Verde din Parcul „Valea Morilor”, după finalizarea lucrărilor de reabilitare a obiectivului de cultură, potrivit evz.ro.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Anul acesta tatăl meu ar fi împlinit 70 de ani și vom realiza cât mai multe evenimente pentru muzica lui și pentru muzica pe care au creat-o împreună cu Doina Aldea -Teodorovici, mama mea”, a spus Cristofor Aldea – Teodorovici celor care i-au cunoscut și i-au apreciat creația marilor artiști Ion și Doina Aldea – Teodorovici.

În cadrul spectacolului muzical, care va începe la ora 18.00,  vor evolua: Cristofor Aldea-Teodorovici, Simona, Orchestra Națională de Cameră a Sălii cu Orgă etc.

„Noi vă așteptăm cu inimile deschise, cu sufletul deschis, ca să facem o seară frumoasă, să cântăm cu toții, să ne gândim la spiritualitatea neamului nostru, pentru că tatăl meu, Ion Aldea – Teodorovici s-a zbătut până s-a dus spre ceruri pentru neamul lui. Așa că, hai neamule, vino să ne gândim la Ion Aldea – Teodorovici, la Doina Aldea – Teodorivici, să fim un tot întreg și să avem un spectacol minunat”, a mai spus în adresarea sa publică, Cristofor Aldea – Teodorovici.

De asemenea, pe scena celui mai mare amfiteatru în aer liber din Republica Moldova, vor fi prezentate lucrări muzicale în premieră.

Primăria municipiului Chișinău menționează că deschiderea sezonului de vară la Teatrul Verde a fost precedată de finalizarea celei de-a doua etape a lucrărilor de renovare a obiectivului de cultură. Aceasta a inclus: reparația fațadei clădirii, a acoperișului scenei, vopsirea scaunelor, amenajarea intrării centrale și reparația scărilor de acces.

Ion și Doina Aldea-Teodorovici, promotorii renașterii naționale în Republica Moldova la sfârșitul anilor 80 și începutul anilor 90.

Soții Aldea-Teodorovici  au decedat într-un accident în apropiere de București. Decesul celor doi, în noaptea de 30 octombrie 1992, a ridicat teorii conspirative, presa vremii relatând succint tragedia, explicând cum a avut loc accidentul.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE