Agenda europeană a Republicii Moldova, abordată de viceprim-ministra Cristina Gherasimov cu omologul său maghiar

269
0

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov a avut astăzi, la Budapesta, o discuție productivă cu Janos Boka, ministru pentru Afacerile UE al Ungariei. Întrevederea s-a produs în cadrul vizitei de lucru pe care oficiala de la Chișinău o efectuează în capitala maghiară cu prilejul deținerii de către Ungaria, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2024, a Președinției rotative a Uniunii Europene.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Am abordat cu omologul meu agenda noastră europeană și am mulțumit autorităților maghiare pentru susținerea constantă a aspirațiilor europene ale Republicii Moldova. Am menționat, totodată, că mizăm pe aceeași deschidere și sprijin în continuare”, a spus Cristina Gherasimov după întrevedere.

Discuția a mai vizat parcursul european al țării și acțiunile întreprinse de Guvernul de la Chișinău pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru etapa de a screening bilateral și pentru demararea negocierilor de aderare propriu-zise. La fel, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a subliniat importanța de a consolida cooperarea bilaterală cu Ungaria și cu alte țări membre ale UE, pentru o integrare europeană de succes.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE