Şefa de la interne revine de urgenţă acasă: „Mulțumesc autorităților că au făcut în așa fel ca numărul victimelor să nu fie mai mare”

570
0

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a condamnat atacul armat de la Aeroportul Internaţional Chişinău şi a anunţat că revine în regim de urgenţă în republică, aflându-se într-o deplasare de serviciu în Portugalia.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Din păcate, nemulțumirea și răzvrătirea unora, care nu înțeleg regulile statului de drept și reacționează violent, duc la tragedii și pierderi de vieți omenești. Condamn oricare act care amenință siguranța și securitatea poporului nostru. Cu inimă grea, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate pe urma acestui eveniment devastator. Mulțumesc autorităților că au făcut în așa fel ca numărul victimelor să nu fie mai mare. Dumnezeu să îi odihnească pe cei pierduți”, a comentat Revenco într-o înregistrare video pe pagina sa de socializare.

Precizăm că, în după amiaza zilei de vineri, 30 iunie, un cetăţean al Tadjikistanului, căruia i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a provocat un atac armat în Aeroportul Internaţional Chişinău. Doi oameni au fost ucişi – un poliţist de frontieră şi un agent de securitate, iar un pasager a fost rănit.

Atacatorul, la rândul său, a fost grav rănit în timpul operaţiunii speciale de reţinere. Cauza a fost preluată de procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) şi urmează să fie examinată sub aspectul comiterii unui atac terorist. De asemenea, procurorii verifică versiunea implicării şi altor persoane.

La scurt timp după producerea atacului, şefa statului, Maia Sandu, a precizat că, la ora actuală, instituțiile statului sunt în alertă sporită, iar poliția și organele de forță sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE