5 medalii pentru pugiliștii moldoveni la un turneu din Polonia

357
0

Boxerii moldoveni au cucerit cinci medalii la un turneu consacrat memoriei lui Leszek Drogosz, campion la Jocurile Olimpice de la Roma 1960, triplu campion european. Memorialul se află la a X-a ediție, în acest an desfășurându-se în perioada 9-13 noiembrie curent la Kielce (Polonia).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În spațioasa Sală a Legiunilor, Davron Bozorov (71 kg), Andrei Zaplitnîi (92 kg) și Andrei Chiriacov (80 kg) s-au învrednicit de medalii de argint, accesând până în finalele categoriilor lor de greutate. În etapa decisivă, primii doi au cedat în fața reprezentanților gazdelor, Damian Durkacz și, respectiv, Mateusz Bereźnicki, iar Andrei Chiriacov a pierdut lupta cu azerul Murad Alakhverdiyev. Alți doi conaționali de-ai noștri, Victor Vacula (60 kg) și Valeriu Razmerița (80 kg), au intrat în posesia distincțiilor de bronz, calificându-se până în faza semifinalelor, unde au fost întrecuți de Joyce Davy Oliver (Irlanda) și, respectiv, Murad Alakhverdiyev.

La turneul din Polonia, care este inclus în calendarul oficial al Federației Mondiale de Box Olimpic, au concurat peste 80 de boxeri din 11 țări. Competiția constituie o etapă de pregătire în vederea evoluării la Cupa Mondială ce va avea loc în luna mai a.c. la Tașkent (Uzbekistan), precum și la Jocurile Europene de vară de la Cracovia-Malopolska (Polonia), ce se vor derula în intervalul 21 iunie – 2 iulie 2023.

De remarcat că trei din cei cinci medaliați (Davron Bozorov, Andrei Zaplitnîi și Valeriu Razmerița) sunt discipoli ai Școlii Sportive Specializate de box din satul Grimăncăuți, Briceni, fiind antrenați de Petru Caduc, Antrenor Emerit al Republicii Moldova.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE