5 medalii pentru pugiliștii moldoveni la un turneu din Polonia

117
0

Boxerii moldoveni au cucerit cinci medalii la un turneu consacrat memoriei lui Leszek Drogosz, campion la Jocurile Olimpice de la Roma 1960, triplu campion european. Memorialul se află la a X-a ediție, în acest an desfășurându-se în perioada 9-13 noiembrie curent la Kielce (Polonia).

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În spațioasa Sală a Legiunilor, Davron Bozorov (71 kg), Andrei Zaplitnîi (92 kg) și Andrei Chiriacov (80 kg) s-au învrednicit de medalii de argint, accesând până în finalele categoriilor lor de greutate. În etapa decisivă, primii doi au cedat în fața reprezentanților gazdelor, Damian Durkacz și, respectiv, Mateusz Bereźnicki, iar Andrei Chiriacov a pierdut lupta cu azerul Murad Alakhverdiyev. Alți doi conaționali de-ai noștri, Victor Vacula (60 kg) și Valeriu Razmerița (80 kg), au intrat în posesia distincțiilor de bronz, calificându-se până în faza semifinalelor, unde au fost întrecuți de Joyce Davy Oliver (Irlanda) și, respectiv, Murad Alakhverdiyev.

La turneul din Polonia, care este inclus în calendarul oficial al Federației Mondiale de Box Olimpic, au concurat peste 80 de boxeri din 11 țări. Competiția constituie o etapă de pregătire în vederea evoluării la Cupa Mondială ce va avea loc în luna mai a.c. la Tașkent (Uzbekistan), precum și la Jocurile Europene de vară de la Cracovia-Malopolska (Polonia), ce se vor derula în intervalul 21 iunie – 2 iulie 2023.

De remarcat că trei din cei cinci medaliați (Davron Bozorov, Andrei Zaplitnîi și Valeriu Razmerița) sunt discipoli ai Școlii Sportive Specializate de box din satul Grimăncăuți, Briceni, fiind antrenați de Petru Caduc, Antrenor Emerit al Republicii Moldova.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT