Denis Vieru s-a impus la Grand Slam Baku

613
0
Denis Vieru, al doilea din stânga

Judocanul moldovean Denis Vieru, medaliat în acest an cu bronzul mondial, și-a adjudecat trofeul principal al Grand Slamului de la Baku, în categoria de greutate de 66 kg. Turneul s-a desfășurat în capitala Azerbaidjanului, în perioada 4-6 noiembrie curent. Sportivul nostru de 26 de ani s-a mai impus la această competiție și în 2019, iar anul trecut s-a clasat aici pe locul 2.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Denis Vieru este în prezent numărul 1 mondial, impresionând prin detentă, rezistență și pregătire tehnico-tactică. În lupta lui inaugurală din cadrul concursului el l-a învins pe experimentatul italian Matteo Piras (29 de ani), distins în acest an cu argint la Zagreb Grand Prix (Croația). Conaționalul nostru a dominat meciul de la cap la coadă, câștigând prin ippon, țintuindu-l pe adversar cu spatele pe tatami grație forței brațelor. Apoi a trecut de turcul Muhammed Demirel (20 de ani), în acest an camp ion european la Praga (Cehia) printre juniori.

În sferturi de finală, compatriotul nostru l-a depășit pe kazahul Gusman Kyrgyzbayev (30 de ani), acesta din urmă încasând trei avertizări (shido) și fiind astfel descalificat. Apoi veni revanșa în fața reprezentantului gazdelor, azerul Orkhan Safarov (31 de ani), care a câștigat finala de anul trecut, cu o secerare la picior din spate. Se vede că discipolul școlii moldovenești de judo a învățat lecția, a fost extrem de precaut, iar în timpul adăugat (Golden Scor) i-a prins în parter brațul oponentului, obligându-l să ceară oprirea luptei.

Marea finală i l-a scos în calea lui Vieru pe tadjikul Mulorajab Khalifaev (23 de ani), care a impresionat la acest turneu prin mai multe aruncări extrem de spectaculoase. În timpul regulamentar asiaticul a fost penalizat cu două shido, iar în cel suplimentar a văzut și al treilea în fața ochilor (pentru ieșire nepermisă din priza efectuată de rival), fiind eliminat.

Astfel, elevul pregătit de antrenorul naționalei Valeriu Duminică și-a demonstrat o dată în plus supremația, având o evoluție mai mult decât merituoasă la Grand Slam Baku, care a întrunit 366 de sportivi din 61 de țări ale lumii, fiind dotat cu premii totale de 154 000 de euro.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE