Călătoriile cu transportul public se scumpesc din 1 martie. Cu cât vor crește tarifele

782
0

De la 1 martie, tarifele pentru călătoriile în transportul public național și raional se majorează cu 10 bani și, respectiv, 20 de bani pentru un kilometru, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Ne este greu de conceput de ce această ramură a fost dată uitării, mi-au confirmat-o și transportatorii. Pe parcursul timpului nu s-a dorit serios să se reformeze sectorul, să se lupte cu transportul ilicit, să se facă regulă în rute, să se facă regulă în autogări etc. În această perioadă, am avut o situație mai complicată, prețurile la carburanți au crescut, iar cererea pentru serviciile de transport a fost afectată de pandemie”, a declarat vicepremierul Andrei Spînu.

A fost lansat programul „Transport Modern”. Ministrul Spînu promite că vor fi înnoite parcurile auto, iar rutele vor circula după program. Totodată, vicepremierul Spînu își propune să combată transportul ilicit de pasageri, să optimizeze rutele și să modifice metodologia de calcul a tarifelor pentru pasageri și serviciile de autogară.

Transportatorii auto au făcut grevă săptămâna trecută, cerând tarife mai mari pentru călătoriile cu transportul public. După întrevederea cu reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, operatorii de transport au anunțat că tarifele la călătoriile în transportul public ar putea crește cu 80 de bani pentru un kilometru la rutele raionale și cu 70 de bani per kilometru la cele interurbane. Am relatat pe larg subiectul în reportajul „Pe un peron pustiu de autogară… Cu ce s-a încheiat greva transportatorilor?”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT