Călătoriile cu transportul public se scumpesc din 1 martie. Cu cât vor crește tarifele

1179
0

De la 1 martie, tarifele pentru călătoriile în transportul public național și raional se majorează cu 10 bani și, respectiv, 20 de bani pentru un kilometru, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ne este greu de conceput de ce această ramură a fost dată uitării, mi-au confirmat-o și transportatorii. Pe parcursul timpului nu s-a dorit serios să se reformeze sectorul, să se lupte cu transportul ilicit, să se facă regulă în rute, să se facă regulă în autogări etc. În această perioadă, am avut o situație mai complicată, prețurile la carburanți au crescut, iar cererea pentru serviciile de transport a fost afectată de pandemie”, a declarat vicepremierul Andrei Spînu.

A fost lansat programul „Transport Modern”. Ministrul Spînu promite că vor fi înnoite parcurile auto, iar rutele vor circula după program. Totodată, vicepremierul Spînu își propune să combată transportul ilicit de pasageri, să optimizeze rutele și să modifice metodologia de calcul a tarifelor pentru pasageri și serviciile de autogară.

Transportatorii auto au făcut grevă săptămâna trecută, cerând tarife mai mari pentru călătoriile cu transportul public. După întrevederea cu reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, operatorii de transport au anunțat că tarifele la călătoriile în transportul public ar putea crește cu 80 de bani pentru un kilometru la rutele raionale și cu 70 de bani per kilometru la cele interurbane. Am relatat pe larg subiectul în reportajul „Pe un peron pustiu de autogară… Cu ce s-a încheiat greva transportatorilor?”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE