Patru familii considerate model, destrămate de un bordel

892
0

Ilie Nistor şi Nicu Bandac, prieteni la cataramă din copilărie, mergeau veseli pe stradă, împleticindu-se. Se întorceau de la bar, unde nu de multă vreme intrau din când în când să-şi spună durerile, golind paharele. Goliseră şi acum cu nişte prieteni din cercul lor câteva sticle de votcă, care le ridicase dispoziţia şi le îngreuiase mersul. Totuşi încercau să pășească drept, chiar dacă picioarele îi trăgeau când pe o parte de trotuar, când pe alta.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În faţa unei case arătoase bărbaţii s-au oprit. Ilie îi zise prietenului: „Hai, Nicule, să intrăm şi noi la Lisaveta. Cu ce suntem mai buni decât nevestele noastre care ne-o fi înşelând de când ne-am căsătorit? Sau cu ce suntem mai răi decât Alecu şi Lavrentie, care ne-au spus atâtea lucruri despre misterul acestei case?”.

Lisaveta este proprietara unui bordel din orăşel. (N-am crezut nici n-am gândit că prin orășelele mici ar putea exista asemenea stabilimente.) Îi cunoaşte bine pe bărbaţii aghesmuiţi şi tare s-a mai mirat când i-a văzut în casa ei de rendes-vous.

Cum?! Voi?! Un procuror fidel şi un notar exemplar au nevoie de serviciile mele? De necrezut! Cu ce aș putea să vă servesc la o oră atât de târzie?” „Păi, cu marfă pe potriva noastră”, au răspuns bucuroşi bărbaţii. „Dar să ştiţi că n-am nimic demn de voi. De ce n-aţi venit ziua, când prin camere aşteaptă cocote apetisante, gata să vă poarte pe valurile înspumate ale mării, să vă ridice în cosmos? Pe când acum doar nişte copile fără experienţă vă pot sta la dispoziţie.”

Şi chiar nicio profesionistă nu a rămas pentru noi?”, s-au mirat prietenii. „Nu! Pentru că profesionistele mele sunt toate măritate şi nu se abat aici decât ziua, ca să nu le bănuiască soţii lor.”

Pleacă cu gândul de a reveni

Ilie şi Nicu au dat din mână a pagubă şi au ieşit din local cu gândul că vor reveni într-o altă zi. Îi intrigase Alecu şi Lavrentie cu care goliseră sticlele de votcă, vorbindu-le cu lux de amănunte despre plăcerile trăite cu amantele lor în acest bordel.

Un bărbat fără amantă e un ursuz, iar soţia niciodată n-o să te ia cu friguri aşa cum o face amanta sau prostituata”, le-au băgat în cap aceștia. Acum, după ce păşiseră pragul misteriosului local nu mai exista nicio îndoială că între pereţii lui se poate trăi acel sentiment care te face să uiţi de toate pe lume.

Îi impresionase atmosfera de senzualitate din interior: mobilă aranjată cu gust, pereţii împodobiți cu tablouri erotice, lumina filtrată prin tot felul de abajururi. Până la scara blocului, încântaţi de cele văzute, bărbaţii au vorbit numai despre „minuni” din lumea sexului. S-au despărţit, lăsând gândurile să zboare spre casa Lisavetei şi spre ziua când profesionistele îi vor ajuta să trăiască miracolul.

Pentru cei din jur – familii model, în realitate cu totul altfel

De zece ani Ilie şi Nicu, care au crescut în aceeaşi mahala dintr-un colţ de ţară, locuiau la oraş. Amândoi şi-au luat neveste orăşence, aveau câte un copil şi erau consideraţi de toată lumea drept nişte norocoşi cu serviciu bun şi familii aşezate la locul lor. Dar de când au prins a bănui că nevestele lor îi înșală, căutau din vreme în vreme să-şi găsească alinarea la bar.

După primele pahare plămădeau planuri cum să-şi pedepsească soţiile şi cum să-i descopere pe bărbaţii ce le-au pus coarne. Însă după ce dădeau mai multe păhăruţe pe gât, starea lor nervoasă se domolea şi le pierea pofta de răzbunare. Alecu şi Lavrentie au fost cei care i-au făcut să se consoleze cu ideea că o familie nu-i modernă fără ceartă şi fără amanţi.

Cu teoria „familiei moderne” au fost ademenite la casa de rendes-vous şi soţiile eroilor noştri – Aurelia, soţia lui Ilie şi Irina, soţia lui Nicu. Ambele cu forme perfecte, cu ochi strălucitori şi temperament nestăvilit, s-au lipit de mintea Lisavetei.

Azi le invită femeia la o cafea, mâine la un ceai, şi aşa, încet-încet, a descoperit că tinerele doamne pe lângă corpul frumos mai au şi un caracter vesel şi o inteligenţă de invidiat. Ce mai la deal, la vale – marfă de nota zece pentru bordelul ei!

După ce le-a tălmăcit „ABC-ul căsătoriei moderne”, care spune că în aceste vremuri femeia fidelă e desconsiderată de societate, Lisaveta le-a învăţat pe tinerele doamne „arta adulterului” cu toată gama ciudăţeniilor sexuale şi cum să facă să nu fie prinse niciodată de soţii legitimi.

Apoi le-a găsit câte un amant statornic şi, de la o zi la alta, de la un an la altul, Aurelia şi Irina se desfătau ziua-n amiaza mare în „cuibul dragostei” din casa arătoasă de la colţul străzii.

Așadar, nevestele lui Nicu și Lavrentie au fost instruite de Lisaveta, proprietara bordelului, cum să facă să nu fie prinse niciodată de soţii legitimi. Apoi le-a găsit câte un amant statornic şi, de la o zi la alta, de la un an la altul, Aurelia şi Irina se desfătau ziua-n amiaza mare în „cuibul dragostei” din casa arătoasă de la colţul străzii.

Primul care a prins a-şi bănui soţia a fost Nicu. Ținute de la Versace, parfumuri Christian Dior şi Nina Ricci, pantofi și altă încălţăminte de firmă. De unde? Din salariul ei de profesoară din care achitau facturile? Sau din salariul lui, din care jumătate se cheltuia pentru mâncare, iar cealaltă jumătate pentru alte necesităţi curente? Nu-i vorbă, mai făcea el nişte bani, aşa cum fac toţi notarii, dar despre aceștia Irina nu ştia, îi punea omul deoparte pentru zile negre.

Soţiile sunt bănuite

Cui să i se destăinuie în privinţa bănuielilor? Prietenului din copilărie, Ilie, bineînţeles. Acesta, ca trezit dintr-un vis, s-a bătut cu palma peste frunte: „Ptiu, drace! D-apoi şi Aurelia are tot felul de bijuterii scumpe. Te pomeneşti că şi a mea mă înșală!”.

S-au frământat prietenii, au analizat şi pentru că nici unul, nici altul nu ştia nimic precis, şi-au imaginat că nu au niciun rival. În ziua când s-au întâlnit prima dată la bar, după mai multe păhăruţe cu meditaţii despre femei, şi-au amintit de un principiu spartan: femeia te poate înşela, dar ea trebuie să ia măsuri să nu fie prinsă niciodată.

Până la urmă, au tras concluzia că soţiile lor respectă acest principiu. Un lucru nu-l puteau înţelege – de ce atunci când au băut până târziu cu Alecu şi Lavrentie, când au adus vorba de bărbaţi încornoraţi, Lavrentie le-a spus: „Dacă o femeie are un amant bogat, cel care poartă coarne e amantul”. (?!!!)

Prinse în flagrant

Gândul acesta îi rodea ca un vierme, aşa cum îi rodea şi dorinţa de a merge într-o zi la casa Lisavetei. Şi ziua aceea a sosit într-o vineri la prânz. Lisaveta i-a salutat cu bunăvoință, spunându-le că au venit la ţanc şi le-a deschis uşa care dădea într-un coridor cu mai multe uşi numerotate.

Le-a spus numărul uşilor pe care trebuie să le deschidă şi a plecat. Ori că bărbaţii au înţeles greşit, ori că Lisaveta a vrut să le descopere taina, dar ce a urmat pare de necrezut. Atât Ilie, cât şi Nicu au deschis uşile cu numerele indicate şi când au dat să intre înăuntru, surpriza a fost nemaipomenită pentru amândoi.

Rămas fără cuvinte, Ilie privi la cei din cameră. Nu-i venea să creadă ochilor! Soţia lui, în ţinuta Evei, cu sânii excitaţi, încremenise în braţele lui Lavrentie. În cealaltă cameră Irina îşi legăna șoldurile gemând sub sărutările lui Alecu.

După o lungă pauză de tăcere, în camera nr. 3 Aurelia a spart gheaţa: „Nu eşti primul şi nici ultimul bărbat, Ilie, căruia i s-au pus coarne. Cred că azi toate femeile le pun coarne bărbaţilor”. Ilie tăcu o clipă, apoi spuse: „După teoria lui Lavrentie iese că el e cel care poartă coarne, nu eu”. Din camera nr. 5 Alecu i s-a adresat lui Nicu: „Ce să-ţi fac, dragă Nicule, dacă nu ştii să-ţi cucereşti pe deplin soţia?!”.

Acesta atât a putut rosti: „Bine a zis cine a zis că prietenul soţului sfârşeşte prin a deveni amantul soţiei”. Ce-a fost mai departe e greu de descris în cuvinte. Adevărul e că povestea a continuat cu un mare scandal, despre care s-a tot povestit în diferite feluri în orășel și despre care se mai povestește și în prezent.

Cele patru familii au divorțat. Teoria „familiei moderne” nu a prins. Dar nici despărțirea n-a ținut mult pentru două familii – mai puțin de un an. Femeile au fost acelea care au făcut primul pas pentru a drege busuiocul.

Mai întâi Aurelia a avut mai multe întâlniri între patru ochi cu fostul soț la biroul lui. Într-o zi, l-a invitat acasă la cină. A așezat pe masă bucatele lui preferate, vinul preferat. După ce și-au spus tot ce aveau de spus, Aurelia i s-a agățat de gât și l-a tras în pat.

Formula împăcării

Cu sinceritate și căldură îi mângâia pielea, își freca nasul de fața, de gâtul lui. El n-a încercat s-o respingă. A strâns-o cu dor la piept, acoperind-o cu sărutări. După o noapte nebună de dragoste, femeia a oftat ușurată. În noaptea ceea a venit împăcarea.

Aproape la fel a procedat și Irina. Gânditor, liniștit, Nicu a venit la întâlnire cu ea. S-au așezat față în față la o cafea. După câteva secunde, ea s-a ridicat și, cu cafeaua în mână, s-a așezat lângă el. Privirile li s-au întâlnit. A pus ceașca pe masă și s-a ghemuit în brațele lui.

Lacrimile i se prelingeau pe obraji, corpul îi tremura ușor. El a început să-și plimbe mâinile pe corpul ei. Încet-încet, și-au simțit din nou inimile bătând de fericire. De zece ani aceste două familii își trăiesc viața în pace și liniște și nu se mai abat pe la casa misterioasă de la colțul străzii.

Celelalte două familii nu s-au mai împăcat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE