Un nou succes al judocanilor Vadim Bunescu și Cristina Blanaru

663
0
Vadim Bunescu, Victor Gorobeț (Antrenor Emerit) și Cristina Blanaru

Judocanii moldoveni s-au remarcat din nou pe arena internațională, cucerind două medalii la Openul European desfășurat în zilele de 27 și 28 februarie a.c. la Praga, Cehia. Astfel, în prima zi de concurs compatriotul nostru Vadim Bunescu s-a învrednicit de medalia de argint în limitele categoriei de greutate de 66 kg.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În faza optimilor de finală, discipolul lui Victor Gorobeț a dispus de britanicul Charlie Young, iar în sferturi judocanul moldovean l-a învins pe reprezentantul României, Adrian Olaru, de două ori medaliat cu bronz la etapele Cupei Europene Under-21 din 2019. Apoi exponentul școlii moldovenești de judo s-a impus în fața unui judoka din Țările de Jos, Ivo Verhorstert, care până la urmă va cuceri bronzul la acest turneu. În finala mare, atletul nostru a cedat, fiind surprins la ippon, după aproape trei minute de luptă, unui sportiv de mare perspectivă din România, Lucian Borș-Dumitrescu, câștigător în 2019 a trei etape de Cupe Europene U-21.

Vadim Bunescu, pe treapta a doua a podiumului de premiere

La feminin, conaționala noastră Cristina Blanaru și-a adjudecat distincția de bronz în categoria de până la 52 kg, înscriindu-și în palmares trei victorii obținute la acest turneu de mare prestigiu. În prima partidă ea a trecut de elvețianca Manon Monnard, apoi însă a urmat o înfrângere în fața olandezei Julie Kemmink, care ulterior de asemenea a cucerit bronzul în cadrul acestei competiții. În recalificări, sportiva din Milești, Nisporeni, a surclasat-o pe croata Ana Viktorija Puljiz, ca în finala mică discipola antrenorilor Alexei și Irina Colin să se impună în confruntarea cu titrata poloneză Aleksandra Kaleta, deținătoarea „bronzului” mondial la junioare.

Cristina Blanaru (a doua din dreapta), cu „bronzul” european la piept

Competiţia a întrunit 270 de sportivi din 23 de ţări, 173 la masculin şi 97 la feminin. De remarcat că în perioada 5-7 martie curent o delegație de judocani din R. Moldova va participa la Grand Slam-ul de la Tașkent, Uzbekistan.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT