Dodon, un ultimatum pentru Maia Sandu: Să o desemneze pe Durleșteanu până la 9 martie; altfel, va avea rolul de decor

1307
3
Igor Dodon & Maia Sandu

Liderul PSRM, Igor Dodon, îi cere ultimativ președintei Maia Sandu să semneze până pe 9 martie decretul privind desemnarea Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru și amenință, în caz contrar, cu „acțiuni politice mai hotărâte”, care vor reduce rolul funcției de șef al statului la cel de „decor”. „Cineva se joacă de-a politica și încearcă să monopolizeze puterea în stat. Unii discută despre referendum de demisie a președintelui. Ultimul lucru care ne preocupă acum pe noi este Maia Sandu și funcția ei. PSRM nu va iniția niciun referendum pentru demisia ei. Dialogul rămâne singura soluție pentru a pune capăt acestei crize. În această săptămână, PSRM va continua dialogul cu partidele din Parlament pentru a identifica soluții pentru depășirea actualei crize politice”, a declarat Dodon luni, într-o conferință de presă, în care a prezentat deciziile Consiliului republican al PSRM din 27 februarie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, el se arată deschis unui „dialog constructiv” cu Maia Sandu.

„Avem soluții ca să ieșim rapid din criză, ca să avem guvern funcțional și alegeri anticipate. Am insistat din noiembrie să se înceapă discuțiile”, susține Dodon.

Menționăm, în acest context, că un alt fruntaș din PSRM, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute la Moscova, unde s-a aflat într-o vizită neanunțată, la invitația Ambasadei R.Moldova din Federația Rusă, că formarea unui nou guvern este o soluție preferabilă alegerilor anticipate.

La rândul său, Maia Sandu a declarat într-o emisiune televizată că nu va demara consultările cu partidele parlamentare, pentru desemnarea unui nou candidat la șefia Guvernului, așa cum îi dictează decizia prin care Curtea Constituțională a invalidat candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premier. „Strategia mea este să se ajungă la anticipate. Nu am de gând să accept un guvern susținut de corupți, care ar continua să controleze instituțiile statului. Dacă ei nu sunt de acord cu anticipatele, mergem la referendum, și atunci poporul să decidă”, a subliniat șefa statului, potrivit căreia învestirea oricărui guvern cu mandat deplin nu va face decât să prelungească agonia politică din actualul Parlament.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

3 COMENTARII