Noul secretar de stat al DRRM, Adrian Dupu, cu un angajament total pentru apropierea dintre România și R.Moldova

1122
0
Adrian Dupu, secretar de stat la Departamentul pentru Relații cu R.Moldova din Guvernul României
Adrian Dupu, secretar de stat la Departamentul pentru Relații cu R.Moldova din Guvernul României

„În această perioadă dificilă pentru întreaga lume, este mai important ca niciodată ca România să fie aproape de Republica Moldova și să promoveze proiecte care să întărească relația deosebită dintre cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului”, declară Adrian Dupu, noul secretar de stat al Departamentului pentru Relații cu R.Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului de la București. Acesta a preluat luni funcția de la Ana Guțu, căreia i-a expirat mandatul. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Adrian Dupu se declară onorat, constată că sunt multe de făcut pentru apropierea dintre cele două state, iar provocările sunt pe măsură, și își asumă un angajament total pentru atingerea acestui obiectiv.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Menționăm că DRRM a fost înființat acum un an, timp în care a fost condus de Ana Guțu, fostă parlamentară de la Chișinău, prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale (PUN) din R.Moldova.

„Pe parcursul anului pandemic 2020, în condiții neprietenoase, am reușit să punem la punct o instituție absolut nouă în cadrul Guvernului României. (…) Am lansat în premieră proiecte novatoare, de perspectivă – toate în beneficiul perpetuării relației strategice între România și R. Moldova. Aduc sincere mulțumiri tuturor consilierilor mei, întregului colectiv DRRM pentru prestație, angajament ferm și competențe. Îi doresc mult succes noului secretar de stat al DRRM, domnului Adrian Dupu”, a scris ea, într-un mesaj la final de mandat.

Originar din Iași, Adrian Dupu este președinte al filialei din R.Moldova a Partidului Național Liberal (PNL) din România. Anterior, el a deținut funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor de la București. Este absolvent al unui MBA la una dintre cele mai prestigioase facultăți de business din Germania, EBS Business School, fiind primul român care a studiat acolo.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE