La marginea pădurii, cu o crenguță de iederă (VIDEO)

1721
0
Interpreta de muzică populară Maria Iliuț

Distinsa interpretă de muzică populară Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric ,,Crenguță de Iederă” și-au bucurat admiratorii cu un nou produs video. Este vorba despre videoclipul piesei ,,Pe marginea pădurii”, pe care l-au lansat la început de octombrie. Clipul a fost regizat de către fiul artistei, Marin Iliuț, iar în rolurile principale au evoluat membrii formației.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Contactată de GAZETA de Chișinău, conducătoarea artistică a Ansamblului etnofolcloric ,,Crenguță de Iederă”, Maria Iliuț, ne-a mărturisit că piesa a fost lansată mai demult, iar clipul subliniază mesajul acesteia.

,,Am plecat urechea la mesajul din text și atunci melodia i-am ticluit-o eu. Am vrut neapărat să realizăm un videoclip-poveste, ca să nu uităm valorile și trecutul. Acest videoclip a fost realizat cu studenții de la USM, membrii Ansamblului etnofolcloric ,,Crenguță de Iederă”. Și-au jucat perfect rolurile. Am zis eu să rămână o amintire și pentru acești studenți care frecventează ansamblul, pentru că unii termină studiile și mai pleacă”, ne-a declarat interpreta Maria Iliuț.

Negora Ursu, membră a ansamblului, ne-a spus că videoclipul a fost o provocare pentru colectivul întreg.

,,Am dorit să reînviem un pic istoria și cred că ne-a reușit acest lucru. Am filmat câteva zile încontinuu, fiindcă nu a fost atât de ușor să recreezi scenele de război. Sincere mulțumiri adresăm lui Marin Iliuț pentru că, fără suportul și implicarea lui, acest video ar fi rămas doar un vis. Mulțumiri alese doamnei Maria Iliuț, pentru că inițiativa de a crea frumosul îi aparține mereu dumneaei, domnului Ion Proca, pentru aranjamentul muzical al piesei. Mulțumim tuturor celor care au devenit actori și care au simțit pentru câteva zile durerea războiului”, relevă Negora Ursu.

Maria Iliuț ne-a comunicat că Ansamblul etnofolcloric ,,Crenguță de Iederă” a înregistrat un CD și așteaptă momentul oportun pentru a da un spectacol în cinstea lansării.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT