Averile liderilor politici

422
0
Foto: pixabay.com

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, are în proprietate o casă de locuit, câteva terenuri și peste 351 de mii de lei obținuți pe parcursul anului 2019.

Lidera Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, declară că a primit de la Parlament circa 148 de mii de lei. Șefa Legislativului a obținut anul trecut peste 154 de mii de lei sub formă de pensie, alocație și compensație de la stat. Zinaida Greceanîi spune că familia sa deține două case de locuit, un teren agricol și două autoturisme Hhonda CR-V și Volkswagen LT-28.

Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, spune că a câștigat 111 mii de lei pe când era șefa Guvernului și 50 de mii de lei când a fost deputată în Parlament. Aceasta are un apartament și un autoturism de model Toyota RAV-4.

Anul trecut, șeful Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că a obținut 78 de mii de lei din salariul de ministru al Afacerilor Interne și 50 de mii de lei din funcția de deputat. Andrei Năstase are două autoturisme: unul de model Volvo XC 90 pe care spune că a dat 41.750 mii de euro, iar altă mașină e de marca Nissan Maxima care costă 10 mii de euro. Familia Năstase are în proprietate câteva terenuri și imobile.

Liderul grupului PRO-Moldova, Andrian Candu, a primit anul trecut peste 167 de mii de lei din salariul de deputat. Familia Candu deține două apartamente, un garaj și un autoturism de model Toyota Lexus RX-450, potrivit declarației de avere.

Octavian Țîcu, liderul Partidului Unității Naționale, a avut un salariu total de 447 de mii de lei, bani obținuți de la Parlament și Institutul de Istorie, Editura Litera, REL și ANTIM pentru activitate științifică, didactică și de creație. Familia deputatului Țîcu are în proprietate un apartament și o mașină Ford Focus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here