Medalii pentru Moldova de la Europenele de lupte

1027
0

Anastasia Nichita și-a făcut un splendid cadou de propria zi de naștere, marcată pe 19 februarie, cucerind într-o manieră de zile mari titlul suprem la Campionatul European de lupte desfăşurat la Roma. Este prima ei medalie de o asemenea valoare adjudecată la senioare. Ţinem să menţionăm că în trei dintre cele patru partide disputate la acest turneu, în categoria de greutate de 59 kg, atleta noastră s-a impus la zero: 10-0 cu Ramona Galambos (Ungaria), 8-0 cu Anghelina Lîsak (Ucraina) și 10-0 cu Laura Mertens (Germania) – un parcurs de-a dreptul remarcabil, fără precedent.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Foto: Anastasia Nechita
Foto: Anastasia Nechita

În finală, discipola antrenorului Tudor Cîrlan a avut parte de un duel plin de suspans, cu spectaculoase răsturnări de situaţie şi de scor. Astfel, în confruntarea cu reprezentanta Bulgariei, Bilyana Dudova, atleta noastră a fost condusă în două rânduri: mai întâi 0-2, apoi 2-4, rezultat care s-a menţinut aproape până la sfârşitul partidei. Chiar şi într-o astfel de situaţie complicată, ce părea fără ieşire, A. Nichita îşi păstră calmul şi sângele rece, punându-şi în dificultate adversara prin atacuri rapide, cu precădere la picioarele acesteia. Când mai rămâneau doar nouă secunde până la final, insistenţele luptătoarei noastre de a-şi surprinde oponenta în sfârşit au dat roade. Printr-un plonjon de o iuţeală fulgerătoare, Anastasia reușește să se agațe de glezna bulgăroaicei și să efectueze acel procedeu ce îi aduce atât de căutata și muncita victorie și, odată cu ea, titlul de campioană continentală.

„Să-ţi pui în valoare potenţialul într-o situaţie critică este un indiciu cert al unei performere de cea mai înaltă clasă!”, este de părere Tudor Cîrlan, antrenorul Anastasiei Nichita. La acelaşi turneu, luptătorul moldovean de stil liber Mihail Sava (70 kg) a urcat pe treapta a III-a a podiumului de premiere, în lupta pentru bronz impunându-se cu 9-7 în faţa redutabilului reprezentant al Armeniei, Ghevorg Mkheyan. Reamintim că M. Sava este şi deţinător al medaliei de bronz cucerite la Campionatul Mondial desfăşurat în 2014 la Taşkent.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE