Un scaner mobil performant va fi procurat pentru postul vamal de frontieră cu Ucraina Tudora-Starocazacie 

255
0

Un scaner mobil performant va fi procurat pentru postul vamal de frontieră cu Ucraina Tudora-Starocazacie pentru a fluidiza traficul de transport de mărfuri. USAID prin intermediul programului său Reforme Instituționale și Structurale în Moldova oferă asistență Serviciului Vamal din Moldova în procurarea unui scaner performant pentru scanarea autocamioanelor ce va fi instalat la postul vamal de frontieră (PVFI) cu Ucraina, PVFI Tudora-Starocazacie, care este solicitat de transportatorii de mărfuri. Echipamentul performant va fluidiza traficul transportului de mărfuri și va reduce riscul de contrabandă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Actualmente postul vamal de frontieră Tudora nu dispune de un scaner pentru controlul neintruziv a autocamioanelor cu mărfuri la intrare și ieșire din Republica Moldova, chiar dacă fluxul de camioane pe la Tudora este considerabil. Astfel, presiunea asupra autorității vamale și asupra mediului de afaceri a sporit mai ales după declanșarea războiului de către Rusia în Ucraina.

Potrivit datelor oferite de Serviciul Vamal, pe la PVFI Tudora în perioada lunilor ianuarie – noiembrie 2023, peste 26 500 de camioane au intrat în R. Moldova iar peste 16 000 au ieșit, transportând în mare parte produse agricole, produse alimentare, materiale de construcție, dar și diferit ajutor material destinat Ucrainei etc.

Instalarea scanerului performant, procurat cu suportul USAID pentru PVFI Tudora-Starocazacie, împreună cu echipamentele de control non-invaziv, va exclude întârzierile și congestia, va elimina riscurile de suspendare a operațiunilor comerciale, va contribui la optimizarea costurilor transportatorilor și va contribui la menținerea operațiunilor comerciale fluide în regiune. Noul scaner performant urmează să fie procurat și instalat pana la finele lunii septembrie curent.

În prezent, Serviciul Vamal deține scanere mobile procurate cu specificații tehnice mai puțin performante. Aceste scanere sunt amplasate la mai multe posturi vamale de frontieră Costești-Stânca, Sculeni-Sculeeni, Leușeni-Albița, Giurgiulești-Galati și Palanca.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE