Săptămâna trecută, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 772 milioane de lei

298
0
Sursa foto. bani.md

În perioada 8 – 14 aprilie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 772,3 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 106,9%, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 9,89 miliarde lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 112,5%.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, în perioada 8 – 14 aprilie 2024, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 23,05 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,9 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a. 

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 613 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 57 119 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 503 și, respectiv, 12 711 traversări.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE