Fostul ministru al Agriculturii, Vasile Bumacov, a reușit să lanseze pe piață un produs absolut nou și inovator – usturoiul negru

353
0

Fostul ministrul al Agriculturii din Republica Moldova (în perioada 14 ianuarie 2011 – 18 februarie 2015) și fostul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Japonia (în perioada 18 aprilie 2016 – 11 august 2020), Vasile Bumacov, a anunțat astăzi pe pagina sa de socializare că, după trei ani de experimente și investiții, a reușit să lanseze pe piața din Republica Moldova un produs nou și exclusiv – usturoiul negru. Este vorba de usturoiul negru, un miracol al naturii, cu beneficii uimitoare pentru sănătate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Culoarea neagră a usturoiului nu implică adăugarea de substanțe chimice sau aditivi

Potrivit lui Vasile Bumacov, usturoiul negru a apărut pentru prima dată în Japonia și Republica Coreea în urmă cu aproximativ 4.000 de ani, unde a fost creat ca remediu pentru diverse probleme de sănătate și ca ingredient culinar.

„Spre deosebire de procesele tradiționale de fermentație utilizate pentru alimente precum varza murată și kimchi, usturoiul negru este produs printr-o metodă unică care implică fermentarea usturoiului proaspăt într-un mediu controlat timp de câteva săptămâni și nu implică adăugarea de substanțe chimice sau aditivi, a explicat Vasile Bumacov.

Prin procesul de fermentare mirosul și gustul înțepător dispar, textura usturoiului devine cremoasă, iar gustul dulce

Potrivit lui Bumacov, în procesul de fermentare se generează melanoidin, o substanță care duce la înnegrirea cățeilor de usturoi, rezultând o aromă bogată care amintește de oțetul balsamic, de prunele, strugurii sau smochinele uscate. Prin procesul de fermentare mirosul și gustul înțepător dispar, textura usturoiului devine cremoasă, iar gustul dulce, delicios și rafinat, ceea ce îl face mai plăcut de consumat și îi asigură o cantitate de antioxidanți de 5 ori mai mare decât al usturoiului proaspăt.

Usturoiul negru poate fi consumat în cantități de 2-3 căței zilnic la orice masă

În postarea sa, fostul ministru al Agriculturii a vorbit  și de beneficiile usturoiului negru: întărește imunitatea; previne cancerul de stomac, esofag, pancreas și sân; reglează glicemia din sânge; protejează sănătatea creierului; îmbunătățește sănătatea inimii și scade colesterolul rău; reduce riscul de boli cronice; ajută la pierderea în greutate; crește libidoul și are proprietăți cosmetice extraordinare pentru piele.

Usturoiul negru poate fi consumat în cantități de 2-3 căței zilnic la orice masă, întins simplu pe o felie de pâine cu unt, pe post de aperitiv, adăugat în salate și garnituri sau folosit ca ingredient în diverse rețete culinare de carne sau pește. Este  bine tolerat de stomac și se consideră un superfood.

Moldovenii pot cumpăra usturoiul negru în magazine

Moldovenii deja pot procura usturoiul negriu pe rafturile rețelelor de magazine de peste Prut. Fostul ministru al Agriculturii este convins că moldovenii  vor descoperi și aprecia calitățile exclusive ale usturoiului negru care va deveni un produs preferat în bucătăria fiecăruia.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE