Mesajul vicepremierului Nicu Popescu cu prilejul deciziei Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova

420
0

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a transmis un mesaj cu prilejul deciziei Consiliului European privind deschiderea negocierilor de aderare cu țara noastră:

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Felicitări, Moldova!

Astăzi, sărbătorim un moment deosebit în istoria Republicii Moldova. După o perioadă importantă în care am implementat cu succes recomandările Uniunii Europene, statele membre ale Uniunii au emis un vot pozitiv pentru deschiderea negocierilor de aderare cu țara noastră. Decizia de asta reprezintă un moment istoric pentru Republica Moldova, marcând cel mai important pas de până acum către aderarea noastră la marea familie a Uniunii Europene.

În ultimii ani, am colaborat strâns cu toate instituțiile statului pentru a implementa reforme esențiale. Realizarea a 94% din recomandările Comisiei Europene este o dovadă clară a determinării noastre de a face schimbări concrete și de a aduce Republica Moldova la standardele europene. Suntem pe drumul corect și suntem hotărâți să continuăm această transformare.

Aceasta este începutul drumului nostru către statutul de membru UE cu drepturi depline. Ne așteaptă negocieri importante și reforme continue, dar suntem hotărâți să mergem pe acest drum, pentru că știm că aderarea la UE reprezintă calea noastră către prosperitate, stabilitate și securitate. Începem această etapă având o bază solidă, evidențiată de un ritm dinamic de progrese, inclusiv în cele 35 de capitole de aderare, dintre care 9 înregistrează progrese substanțiale.

Felicitări nouă tuturor, cu această importantă decizie, care deschide, ireversibil calea către marea familie a Uniunii Europene – un spațiu al păcii, securității și democrației.”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE