Dodon recunoaște caracterul istoric al deciziei CE, dar nu ezită să atace guvernarea

429
0
Liderul PSRM, Igor Dodon

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, recunoaște că ziua de ieri, 14 decembrie 2023, în care Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova „este una istorică”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Este o zi istorică pentru Republica Moldova, indiferent de aprecierile din stânga, din dreapta a eșichierului politic. Este o decizie geopolitică, aprobată de către țările membre ale UE în contextul războiului din Ucraina. Decizia se datorează nu atât succeselor înregistrate de Guvernul de la Chișinău, cât contextului geopolitic destul de dificil în care se află și Republica Moldova. R. Moldova a primit dreptul de a negocia”, a declarat fostul președinte în cadrul unei intervenții video pe o rețea de socializare.

Deși Igor Dodon a recunoscut caracterul istoric al deciziei de ieri a Consiliului European, liderul socialiștilor a considerat că „euforia va trece în câteva zile și după care vom reveni la realitate” și că moldovenii vor reveni la problemele lor.

„Republica Moldova a primit dreptul de a negocia și vreau să le spun guvernanților – negociați în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, a mai spus Dodon, care consideră că unii vor manipula cu acest subiect, acoperind unele probleme grave economice, sociale, pe care le are R. Moldova.

„Uniunea Europeană a considerat să-i mai dea încă o posibilitate Republicii Moldova”, opinează Dodon.

Menționăm că ieri, 14 decembrie, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE