Crima de la Orhei. Mama fetei susține că bărbatul suspectat de omor se cunoștea cu iubitul, iar crima a fost organizată

495
0

Mama tinerei Anei-Maria, fata dispărută pe 12 aprilie la Orhei, ora 21.15, și care a fost găsită moartă pe 20 aprilie 2024, în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești, crede că bărbatul suspectat de moartea fiicei sale se cunoștea cu Ion, iubitul tinerei. Din spusele mamei fetei omorâte cu bestialitate, cei doi au lucrat împreună la penitenciar, „în aceeași încăpere”. Cât era în viață, a spus femeia, fiica ei venea rar acasă, deoarece iubitul fiicei sale ar fi fost împotrivă. Mătușa Anei Maria susține că „totul a fost organizat”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii – proiect „Femeile nu tac”, moderată de jurnalistul Adrian Prodan, scrie newsmaker.md.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit unei alte rude, de a fetei omorâte, iubitul fetei avea datorii,, iar Ana-Maria „era urmărită”. Într-un final, mama Anei-Maria a spus că vrea ca vinovatul să fie plasat în închisoare pe viață. În același timp, ea a menționat că îi este frică să nu fie vizitată de familia bărbatului, suspectat de moartea fiicei sale.

Mama Anei-Maria crede că bărbatul suspectat de moartea fiicei sale se cunoștea cu Ion, iubitul tinerei. Femeia a spus că bărbatul suspectat de omor a lucrat împreună la penitenciar cu iubitul Anei Maria. „În aceeași încăpere, numai că în diferite părți”, a menționat femeia, în cadrul proiectului „Femeile nu tac” cu Adrian Prodan.

„Îmi spunea inima că nu o să fie în viață”, a comunicat femeia, zicând că prea mare era perioada în care fata ei a dispărut.

După ce a fost găsită moartă, ea a aflat că Ana-Maria aștepta un băiat. Informația i-a fost comunicată urmare a unei expertize, potrivit newsmaker.md.

Potrivit sursei citate,  la înmormântarea fiicei sale  au contribuit atât rudele, cât și locuitorii din sat. Femeia a mai spus că nu comunică, la moment, cu băiatul cu care fiica ei a avut o relație.

Cât era în viață, a spus femeia, fiica ei venea rar acasă, o dată în lună: „Nu vroia să îi dea voie prietenul acesta al ei. Ca să nu calce la noi în ogradă, că noi o luăm și o servim cu rachiu, cu alcool a zis. Dar ea niciodată nu a servit. (…) Da, noi servim câte un pahar de vin, dar nu dăm la copil. (…) Ea mi-a spus că Ion nu-i dă voie”.

Cu toate acestea, femeia a spus că avea o relație apropiată cu fiica ei.

Ana-Maria, potrivi ei, de luni până vineri se afla la cămin, iar weekendul îl petrecea la domiciliul prietenului ei, cu care avea o relație de patru ani.

Femeia a precizat că nu știe dacă iubitul Anei-Maria are sau nu o legătură cu moartea acesteia: „De ce să îl învinuiesc că el e vinovat, dacă eu nu știu nimic”.

Ulterior, jurnalistul i-a spus femeii că „Ana Maria a predat lecții copiilor fratelui acestui bărbat”, suspectat de moartea fiicei sale. Ea a menționat că nu cunoaște asemenea informații. De cealaltă parte, mătușa Anei Maria crede că fata știa bărbatul în mașina căruia a urcat. În plus, femeia crede că „totul a fost organizat”. „Altfel în mașină să te urci nu e…”, a adăugat ea.

O altă rudă s-a arătat nedumerită de ce prietenul fetei a trimis o altă persoană să o ia pe fată de la stația de așteptare, dar nu a plecat el. „Dacă știu că au probleme cu banii, trebuia să se ducă el. Am înțeles că Ana era urmărită de mai multe ori, nu prima dată era urmărită”, a menționat femeia. Ea ar fi auzit că iubitul fetei avea datorii.

Într-un final, mama Anei-Maria a spus că vrea ca vinovatul să fie plasat în închisoare pe viață. Totodată, ea a menționat că îi este frică să nu fie vizitată de familia bărbatului, suspectat de moartea fiicei sale: „Chiar mi-e frică să nu vină fratele lui. (…) Stau cu grijă”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE