Premierul Dorin Recean conduce delegația națională la cea de-a opta reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

300
0

Prim-ministrul Republicii Moldova Dorin Recean efectuează, în perioada 20 – 21 mai, o vizită de lucru la Bruxelles, unde va conduce delegația națională la cea de-a opta reuniune a Consiliului de Asociere Moldova – Uniunea Europeană, transmite serviciul de presă al executivului moldovenesc.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Agenda vizitei va cuprinde întrevederi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi, și cu comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni. Oficialii vor discuta despre evoluția relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, prin prisma implementării Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, precum și despre mersul pregătirilor privind deschiderea negocierilor de aderare.

Tot la Bruxelles, va avea loc semnarea Parteneriatului de Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, dar și a Acordului privind participarea Republicii Moldova la componenta de ocupare a forței de muncă și inovare socială a Fondului Social European, care vor facilita accesarea de către țara noastră a fondurilor pentru implementarea politicilor sociale.

Din delegația oficială a Republicii Moldova mai fac parte viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Energiei, Victor Parlicov, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE