Maria Șleahtițchi a fost admisă la proba interviului din cadrul concursului pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al TRM

463
0
Maria Șleahtițchi
Maria Șleahtițchi, director al Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”

Maria Șleahtițchi a fost admisă la proba interviului din cadrul concursului pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al furnizorului public național de servicii media.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

O decizie în acest sens a fost votată de membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

De menționat că la acest concurs au depus dosarul două persoane, însă doar Maria Șleahtițchi a întrunit toate condițiile. Ulterior, va fi organizată proba interviului, care va fi înregistrată audio/video.

Maria Șleahtițchi este conferențiar universitar și scriitoare. Din anul 2019 și până în prezent, ea este directorul general al Muzeului Național al Literaturii Române.

Potrivit legislației, Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Companiei „Teleradio-Moldova” este constituit din șapte membri – trei dintre ei sunt propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției, iar patru membri sunt propuși de organizațiile societății civile.

Aceștia sunt desemnați de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE