CA// Amenzi în sumă de 290 000 de lei pentru doi distribuitori din UTA Găgăuzia 

346
0
Amenzi

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au votat în unanimitate pentru sancționarea cu 200 000 de lei distribuitorii Oguzsatlink SRL și ILK HALK TELEVIZIONU SRL din UTA Găgăuzia, pentru neprotejarea spațiului audiovizual național.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Aceștia au retransmis programe informative și analitice ale posturilor de televiziune din Federația Rusă și Belarus, cu încălcarea prevederilor art. 17 din Codul serviciilor media audiovizuale (CSMA). Ambii urmează să înceteze, în termen de 24 ore, difuzarea programelor ce încalcă securitatea informațională a țării.

Oguzsatlink SRL a continuat să retransmită programe cu conținut militar, informativ și informativ-analitic de la posturile de televiziune Первый канал, НТВ, Россия 1, Россия 24, МИР 24, РБК, Беларусь 24, fiind amendat cu 100 000 de lei.

ILK HALK TELEVIZIONU SRL, la fel, a retransmis programe conținut informativ, informativ-analitic și militar de la posturi din Federația Rusă: РБК, Россия 1, Россия 24, Первый канал, amenda a constituit 100 000 de lei.

În iulie curent, distribuitorii au mai fost sancționați pentru același tip de încălcări cu câte 50 000 de lei. Aceștia urmează să își legalizeze activitatea în cel mult 10 zile lucrătoare.

În plus, Oguzsatlink SRL și ILK HALK TELEVIZIONU SRL activează fără autorizație de la CA, care oferă dreptul de a retransmite o ofertă de servicii media audiovizuale. Amenzile în acest caz au constituit câte 30 000 de lei. Distribuitorii au mai fost amendați cu câte 19 000 de lei pentru asemenea încălcări, în ședința din 6 iulie 2023.

În același timp, ILK HALK TELEVIZIONU SRL, deține și difuzează postul TV „Первый народный” fără licență de emisie, fiindu-i aplicată o amendă de 30 000 de lei. Acesta a mai fost sancționat pentru o abatere similară de la lege cu 19 000 de lei, în iulie 2023.

În total amenzile aplicate azi distribuitorilor au constituit 290 000 de lei.

Vicepreședinta CA, Aneta Gonța, a considerat activitatea distribuitorilor o sfidare a deciziilor CA și a spațiului audiovizual național, precum și o lipsă de respect pentru tot ce se întâmplă în țară.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE