Oamenii legii s-au autosesizat şi investighează versiunea privind omorul liderului comuniştilor din regiunea separatistă transnistreană

795
0

Poliţia Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor în cazul liderului comuniştilor din regiunea separatistă transnistreană, care a fost găsit împuşcat în propria locuinţă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Despre aceasta au anunţat autorităţile competente.

Horjan Oleg, care, anterior, a fost deținut ilegal de așa numitele autorități de la Tiraspol, a fost depistat împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului.

Potrivit așa-zisului minister al afacerilor interne din regiunea separatistă transnistreană, cadavrul bărbatului a fost depistat luni în jurul orei 11.30, într-o casă din satul Sucleia. Pe corpul acestuia ar fi fost depistate urme de moarte violentă. Se mai precizează că trupul bărbatului a fost depistat de soția acestuia alături de safeul care era deschis, dar gol.

Crima a fost comisă cu doar o zi înainte de desfășurarea meciului dintre „Șerif” și „Farul”, care a fost programat inițial la Chișinău.

„Sper să nu se întâmple mâine vreo tragedie la Tiraspol, dar din punct de vedere legal, nu există nicio siguranță în acest sens. Acolo nu există instituții în domeniul securității care să aibă contacte la nivel internațional, așa cum se cere în cazul unor astfel de evenimente. Dacă se întâmplă ceva, practic nimeni nu poartă vreo responsabilitate. Tocmai acesta fusese unul dintre motivele pentru care UEFA decisese anul trecut să mute toate meciurile europene ale echipei din Tiraspol la Chișinău. Sper pe viitor să se învețe o lecție. Cei de la UEFA să fie mult mai responsabili, iar cei de la Chișinău să nu mai ofere nimănui „garanții de securitate” într-o regiune nerecunoscută, criminală și mafiotă, în care puținii oameni care fac opoziție sunt găsiți uciși în propriile case după ce au stat ani la rândul în temniță”, scrie pe pagina sa de socializare jurnalistul Alexandru Cozer.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE