Vasile Coroi, numit de Parlament în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului

416
0

Azi, deputații au susținut candidatura lui Vasile Coroi pentru funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Hotărârea a fost votată de 53 de deputați, anunță printr-un comunicat Serviciul de presă al Parlamentului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Candidatura lui Vasile Coroi a fost selectată ca urmare a concursului public organizat de Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. El are o experiență de 14 ani în domeniul drepturilor copilului, iar, până a fi numit în noua funcție, a activat în calitate de director executiv al Centrului de informare și documentare privind drepturile copilului.

Din luna iunie curent, Vasile Coroi ocupă funcția de președinte al Comisiei pentru problemele grațierii persoanelor condamnate pe lângă Președintele Republicii Moldova.

Potrivit legislației, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului se numește în funcție cu votul majorității deputaților aleși, pe un mandat de șapte ani, care nu poate fi reînnoit.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE