Și totuși ce s-a întamplat pe 24 iunie în Rusia?

775
0

Există o mare posibilitate că, pe 24 iunie, Vladimir Putin a desfășurat un plan bine pus la punct și anume un plan de înlăturare a tuturor adversarilor săi care îl contestă sau îl pot contesta pe viitor. Cu siguranță, în momentul declanșării insurecției civile cu tunurile puse pe ministerul rus al apărării și ministrul apărării Șoigu, mai mulți oficiali, comandanți, FSB-iști l-au contactat pe Evghenii Prigojin, pentru a i se alătura insurecției orchestrate. Anume aceștia în următoarele zile vor dispărea subit, vor cădea de la etaj, vor deceda din „cauze naturale” presărate cu Novichok, agent orange ori mercur. Și explic: Putin, fiind o fire foarte paranoică, știe că singura modalitate în care poate fi oprit este o detronare printr-o lovitură de stat, care în istoria Rusiei a fost mereu un război civil sângeros. De data aceasta o simulare pe care o poate controla din fașă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Și să nu uităm că la începuturile sale politice este posibil ca acesta să fi orchestrat „atentatele teroriste cecene”, pentru a-și crea un casus belli de cucerire a Ceceniei. Ar fi oare el în stare oare de un mic „război civil” ,de o zi, de dragul curățirii oponenților politici?

Este de urmărit cine a oprit această insurecție civilă. Aleksandr Lukashenko, al cărui avion zboară în seara de 23 iunie când începe tot show-ul regizat fix la Bodrum, Turcia, oprește tot haosul civil care ar fi putut fi esențial pentru stoparea războiului din Ucraina. În același timp, Forțele Armate Ruse, mercenarii Wagner și kadârovții își mută o parte considerabilă de trupe spre Belarus, nestingheriți de nimeni, pentru a muta frontul în punctul 0 unde a început totul – la granița Belarus-Ucraina, segmentul de graniță cel mai apropiat de capitala ucraineană, Kiev. Concomitent, dintre toți, intervine chiar Lukashenko pentru că, desigur, cea mai mare frică de detronarea lui Putin o are el, deoarece de îndată ce abdică țarul vor cădea amândoi ca piesele de domino.

Un al doilea scenariu mult mai puțin atractiv și conspiraționist este că această insurecție a fost doar de dragul banilor, unde Evgheni Prigojin a rămas nemulțumit de faptul că fiica sa a fost lipsită de un teren gigant, iar în urma perchezițiilor la sediul Wagner din Sankt Petersburg au fost găsite sume impunătoare de bani cash și anume trei camioane care au fost sechestrate de autoritățile ruse.

Oricare dintre scenariile prin care Evgheni Prigojin și Wagner au încercat sau au mimat declanșarea unui război civil în adevăratul sens al cuvântului a dus la haos în Rusia, au clătinat regimul și au șifonat imaginea establishment-ului rusesc. Exact pe această chestiune s-au bazat și autoritățile americane, care, potrivit lor, cunoșteau posibilitatea declanșării unor astfel de acțiuni subversive încă de acum două săptămâni.

Autor: Laurențiu Pleșca

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE