Ion Bulgac, candidatul CUB pentru funcția de primar al Chișinăului

638
0

Astăzi, 25 iunie 2023, forul statutar al partidului CUB l-a desemnat, în cadrul discuțiilor sale cu privire la participarea în alegerile locale din 2023, pe Ion Bulgac în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău. Candidatul a primit votul unanim al CNP.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Lansăm astăzi o ofertă pentru o generație care de 30 ani așteaptă ceva. O generație care nu a avut niciodată candidatul ei, o generație care a fost mereu neglijată pentru că ea „nu votează”. Pornim astăzi o schimbare de paradigmă – oamenii ca mine nu mai pleacă din țară, oamenii ca mine vor ieși să voteze și-i vor desființa pe cei care cred că orașul și țara asta le aparțin”, a declarat Ion Bulgac în cadrul briefingului de presă.

Ion Bulgac este licențiat în Drept la Universitatea de Stat din Moldova și reprezentant al tinerei generații de antreprenori. În ultimii patru ani, Ion Bulgac a activat în câteva companii private specializate în agricultură competitivă. Între anii 2019 și 2022, Ion Bulgac a condus Asociația Națională pentru Dezbateri Academice – o organizație non-guvernamentală care promovează dezbaterile academice și oratoria ca instrumente de educație non-formală pentru tineri. De-a lungul activității sale în cadrul sectorului asociativ, a desfășurat activități de educație juridică și cetățenească pentru tineri, fondând și mai multe platforme de dezbateri. Din 2022, Ion Bulgac activează în sectorul privat al noilor tehnologii, făcând parte din conducerea unuia din cele mai mari start-up-uri din Republica Moldova.

Tot astăzi, în cadrul reuniunii, Consiliul Național Politic (CNP) al Partidul CUB și-a ales 9 Vicepreședinți, Secretarul General și 15 Membri ai Biroului Politic Național, stabilind totodată direcțiile prioritare ale partidului CUB în anul 2023.

În alocuțiunea sa, Președintele CUB, Igor Munteanu, a trasat programatic oferta liberală a partidului pentru cetățean: „Cetățeanul, în primul rând!”, susținerea pentru micile afaceri și inițiativa privată în economie, curățarea clasei politice și, nu în ultimul rând, aplicarea justiției drepte, ca măsură a universalității drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”.

În cadrul Consiliului Național Politic, CUB a stabilit ca prioritate lansarea unui proiect liberal pentru Chișinău, care va pune accentul pe mobilizarea și susținerea tinerilor în procesul decizional, susținerea unei campanii competente de transformare a Chișinăului într-un oraș administrat cu mult mai multă grijă pentru cetățenii săi, respectând trecutul și viitorul său.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE