Tensiuni militare în Rusia. Autoritățile de la Chișinău le recomandă cetățenilor să evite zonele afectate

743
0

Regimul de la Moscova se clatină. În capitala Federației Ruse a fost instituit regim de alertă teroristă. Se întâmplă după ce șeful mercenarilor Wagner s-a întors împotriva conducerii militare de la Kremlin. Autoritățile moscovite au calificat drept „trădare” acțiunile lui Prigojin și au promis „acțiuni decisive”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Toată Europa este cu ochii pe situația din Federația Rusă, care devine din ce în ce mai tensionată, iar unii analiști occidentali vorbesc despre un eventual război civil în Rusia și chiar destrămarea Federației.

În contextul situației tensionate din Federația Rusă, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a emis o atenționare de călătorie.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina în contextul amenințărilor de securitate existente în Federația Rusă. De asemenea, se recomandă părăsirea acestor regiuni în cazul în care vă aflați deja acolo”, se menționează în nota MAEIE.

În caz de forță majoră, cetățenii Republicii Moldova pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă: +7 929 964 9079.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE