Președinta Maia Sandu întreprinde o vizită de lucru în  Germania

335
0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua, în perioada 17-18 mai, o vizită de lucru în Republica Federală Germania. Vizita subliniază angajamentul continuu al Republicii Moldova și al Germaniei pentru consolidarea relațiilor bilaterale în contextul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite într-un comunicat președinția.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, în cadrul vizitei, Președinta Maia Sandu va avea întrevederi cu liderii germani:  Președintele federal, Frank-Walter Steinmeier, Cancelarul federal, Olaf Scholz  și cu Președinta Bundestagului, Bärbel Bas. Maia Sandu va aborda subiecte cum ar fi sprijinul Germaniei pentru economia Republicii Moldova afectată de războiul din Ucraina, procesul de aderare la Uniunea Europeană și cooperarea pentru stabilitatea regională.

Germania, țara fondatoare a Uniunii Europene și un partener de top al Republicii Moldova, joacă un rol important în modernizarea și integrarea europeană a statului. În martie 2022, după izbucnirea războiului din vecinătate, Germania alături de Franța și România, a lansat Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova. Această inițiativă a mobilizat sprijin semnificativ, care a permis gestionarea eficientă a fluxului de refugiați ucraineni, consolidarea securității energetice și avansarea reformelor economice și sociale în Republica Moldova.

Germania, de asemenea, este un partener economic esențial pentru Republica Moldova, având multe companii care operează la noi sau achiziționează componente fabricate local. Consolidarea relațiilor comercial-economice este una din temele principale ale vizitei.

Pe lângă discuțiile de la Berlin, Președinta Sandu se va deplasa la Leipzig pentru ceremonia de decernare a premiului Robert Blum pentru Democrație 2024, sub patronajul Președintelui Steinmeier. Premiul recunoaște angajamentul ferm al Maiei Sandu față de valorile democratice și este dotat cu 25000 de euro, sumă pe care Președinta o va dona.

De asemenea, în cadrul vizitei sale în Germania, Maia Sandu se va întâlni cu comunitățile de moldoveni din Berlin și Frankfurt pe Main.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE