Un nou boicot în Parlament. Opoziția, acuzată de ipocrizie:  „Se duc la korporativkă”. Novac: „Minciuni!”

232
0

Un nou boicot a ședinței Parlamentului. După pauză, deputații din cadrul fracțiunii BCS nu au mai revenit în sala plenului, iar socialistul Grigore Novac a anunțat că membrii fracțiunii au decis să boicoteze ultima ședință  Legislativului. Motivul invocat – niciun proiect al opoziției nu a fost inclus pe ordinea de zi.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„În pauză, fracțiunea BCS s-a întrunit în ședință unde s-a decis să nu revină în sală, deoarece, cu regret, pe ordinea de zi a ședinței nu s-a regăsit niciun proiect al opoziției. Unicul proiect acceptat este cel cu privire la patenta de întreprinzător, dar, din câte știu, este raportul pentru respingere. Respectiv,  nu vedem rostul participării și vom boicota ședința în continuare”, a spus Novac.

Pe sfârșit de an, Novac le-a urat colegilor „La mulți ani!”. Cu toate acestea, motivul invocat de socialiști a fost luat în derâdere de unii deputați PAS, care au menționat că motivul retragerii opoziției este cu totul altul.

„Foarte tradițională ipocrizie… Toată lumea știe, tot Chișinăul știe că în zece minute, socialiștii au „korporativkă”, toți colegii lor deja sunt acolo și l-au lăsat aici pe Grigore, ei ce să-i faci, cineva trebuia să tragă acest loz. La mulți ani”, a menționat deputatul PAS, Adrian Cheptănaru.

Remarca l-a supărat rău pe socialistul Novac.

„Poate dumnealui (Cheptănaru) nu a ieșit din beția sărbătorilor, dar noi nu avem mari motive de „korporativ” sub nicio formă. Am dorit să închei pe o notă pozitivă, dar dacă vă scormonește într-un loc, eu pot să fiu și mai dur. Vă urez sănătate și înțelepciune. Ați mai spus o minciună”, a ripostat Novac.

Ședința Parlamentului a continuat în lipsa deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT