Artiștii vă urează pace și liniște! Zinaida Julea: „Ca să fii fericit nu-ți dori prea multe lucruri”

1134
0

Artiștii vă urează pace, liniște, sănătate și un an nou prosper!

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pace, liniște și sănătate își doresc artiștii noștri îndrăgiți în anul care vine. Unii aleg să-și petreacă sărbătorile în sânul familiei, cu oamenii dragi alături, iar alții – să-și bucure admiratorii cu prezența lor la diferite evenimente, să le aducă în dar de Crăciun sau Revelion cântecele lor. Am vorbit cu câțiva artiști, majoritatea despre care am scris și în paginile ziarului de-a lungul timpului, și am aflat ce așteptări au de la anul 2023, dar și ce vor face de sărbători.

Zinaida Julea ne-a spus că pacea și sănătatea sunt cele mai importante, mai ales atunci când traversăm vremuri mai dificile.

„Să auzim de bine, eu de voi și voi de mine!”

„Pace și sănătate, asta contează, nu sunt omul care să-și facă iluzii. Pandemia și războiul din preajmă ne-a demonstrat tuturor că pacea și sănătatea sunt cele mai mari și mai importante lucruri în viața unui om. Nu doar pentru mine, pentru toată lumea, pentru toți consângenii mei. Nu poate fi vorba de altceva. Este o vorbă înțeleaptă: ca să fii fericit nu-ți dori prea multe lucruri. Nu voi lucra de sărbători, mă voi odihni ca toată lumea, am meritat și eu. Sănătate, la mulți ani! Să auzim de bine, eu de voi și voi de mine în anul care vine!”

Pentru Ion Suruceanu sărbătorile înseamnă reunirea cu familia. Artistul alege în fiecare an să fie lângă cei dragi de sărbători.

„Deja de mulți ani Crăciunul îl sărbătorim acasă, în sânul familiei, cu copiii și nepoții. Le doresc tuturor succes în toate, pace și tărie de caracter. Să fie cu ochii pe noi, pentru că ei ne motivează să creăm. Dacă producția noastră n-ar fi întrebată, noi am fi o nimica toată, dar suntem obligați să aducem publicului piese frumoase și să le dăruim buna dispoziție. Restul încet, încet le facem noi pe toate, dar cred că liniște și pace își dorește fiecare.”

„Pace, e foarte scump acest cuvânt”

Valentina Cojocaru este fericită că anul acesta își va petrece sărbătorile alături de familie. Interpreta ne-a spus că de Crăciun pregătește tradiționalul borș scăzut, iar de Revelion nu lipsesc sarmalele și pârjoalele de pe masa de sărbătoare, bucate pe care a învățat să le prepare de la mama.

„Aștept nu mai mult și nu mai puțin decât sănătate. Mă rog la bunul Dumnezeu să fie pace. E foarte scump acest cuvânt. Părinții mei, Dumnezeu să-i odihnească, atunci când se întâlneau la sărbători, întotdeauna închinau un pahar de cinste și spuneau: „Să dea bunul Dumnezeu sănătate, pace și ploaie” și eu mă gândeam, copil fiind, cât pot să repete aceeași frază, și am ajuns la vârsta când mă rog și eu să fie pace și sănătate. Tuturor le doresc sărbători frumoase, sănătate și să întâlnească aceste sărbători alături de cei dragi. Pace și sănătate la toată lumea! Să nu cedeze și să fie optimiști. Sărbători fericite și la mulți ani tuturor!”, ne-a urat Valentina Cojocaru.

Ioana Căpraru ne-a declarat că în noaptea dintre ani este invitată într-un local din Chișinău, în schimb Crăciunul îl va sărbători acasă cu cei mai apropiați oameni din viața ei.

Ioana Căpraru: „Să avem pace și sănătate, să facem lucruri frumoase, să facem ca țara noastră să fie un plai bogat. Noi suntem un neam care iubim foarte mult locul unde ne-am născut și vrem să facem foarte multe. Cred că dacă fiecare ar pune umărul să facem ceva pentru Moldovioara noastră, am avea o țară frumoasă. În fiecare an nepoții vin și ne colindă și asta este foarte frumos. Așteptăm sărbătorile cu mare drag. Le doresc la toți sărbători frumoase, liniștite și cu pace.”

„Împăcare și respect unii față de alții!”

Interpreta Adriana Ochișanu ne-a comunicat că pentru ea sărbătorile sunt atunci când bradul este împodobit, când masa-i plină de bucate, iar toți ai casei sunt acasă, când pragul este pășit de oameni dragi și de colindători.

„Să avem pace, asta este cel mai important. Să fim sănătoși, realizări frumoase pe plan profesional. Cântece frumoase, spectacole cu săli pline, public bun. Crăciunul pe stil nou îl voi petrece la Dublin, voi cânta pentru diaspora noastră, pentru români. De Revelion voi cânta la Londra. Mulți ani cu sănătate, cu bucurii! Sărbători luminate și fericite să aveți. Să ne vedem cu sănătate și cu pace în anul care vine!”

În 2023, Mihai Ciobanu va împlini vârsta de 70 de ani și își dorește ca să fie un an cu „pace în lume și în suflete, să fie cu multă lumină, împăcare și respect unii față de alții.”

„Eu aștept de la anul care vine să-mi strângă roadele muncii făcute în anul 2022. Iar în 2023, împlinesc o vârstă frumoasă, sunt fericit că am ajuns până la 70 de ani, sper să reușesc să scot CD-ul „Anii mei ca niște flori”, cu orchestra „Lăutarii”, până la sfârșitul anului. Anul 2023 să fie cu pace în lume și în suflete, să fie cu multă lumină, împăcare și respect unii față de alții. De sărbători voi fi cu frații, surorile și cu prietenii”, ne-a împărtășit planurile Mihai Ciobanu.

„Să vii frumos și bine, 2023!”

Interpreta Natalia Barbu își dorește de la noul an multe realizări pe plan profesional, iar pacea și sănătatea să fie în capul mesei.

„Crăciunul îl sărbătorim în familie, e și ziua lui Victor pe 24 decembrie, așa că e tradiție să ne vedem cu familia, să deschidem cadourile și să stăm împreună la masa de Crăciun. După Crăciun plecăm la munte, la schi. Anul 2023 aș dori să vină cu pace și sănătate. Iar pentru mine personal aș vrea mai multe piese frumoase, concerte și proiecte minunate. Sănătate, că restul le facem pe toate cu Doamne-ajută!”

Anișoara Puică își dorește un an nou liniștit, ca toți oamenii să aibă sănătate și un cer senin.

„Avem nevoie de pace, să fie pace în toată lumea și în țara noastră. Copiii și nepoții să nu mai știe de cuvântul război. Ca artist, îmi doresc melodii noi, texte interesante. Spectatorul să înțeleagă despre ce cântă un artist, să se regăsească.

În plan profesional, 2023 să nu fie mai rău decât anul care trece. Să vii frumos și bine, 2023! Să fii bun cu noi, să ne aduci sănătate, bucurie, liniște și prosperitate!”

Cornelia Ștefăneț va merge de sărbători într-o vacanță mult așteptată alături de oameni dragi, iar anul ce ne bate la ușă îl vrea plin de realizări și emoții frumoase.

„Pentru anul 2023 îmi doresc mie, familiei mele, celor mai dragi prieteni, rude și tuturor oamenilor minunați din toată țara multă sănătate, împliniri frumoase, succes în toate proiectele, indiferent de domeniul de activitate, în cazul nostru în proiectele muzicale, și să avem pace pe pământ! Gânduri bune de la mine tuturor și vă doresc sărbători pline de lumină, înțelepciune, dragoste și înțelegere!”

Pasha Parfeni ne-a spus că el în fiecare an lucrează de sărbători, este invitat la diferite evenimente. Anul acesta, interpretul merge într-un turneu în Statele Unite ale Americii.

„Vreau să fie un an pașnic, prosper și bogat. Moldovenii să devină și mai deștepți, să analizeze mai mult ceea ce se întâmplă în viață. Eu voi lucra de sărbători, avem un turneu în SUA. Lucrăm în continuare, așa este jobul nostru, când toți oamenii se odihnesc, noi lucrăm. Crăciun fericit!”

Aliona Triboi vrea un an nou rodnic, să aibă parte de evenimente frumoase, iar tuturor le dorește fericire, pace și liniște.

„Să dea Dumnezeu să imprim piesele noi ce așteaptă să fie imprimate și tot nu reușesc. Mi-aș dori să-mi țină vocea și sănătatea ca să pot să dăruiesc bucurii oamenilor din jur, pentru că, până la urmă, asta e menirea noastră, să încercăm să schimbăm lumea în bine și asta încercăm să facem. Îmi doresc ca toată lumea să fie sănătoasă, fericită în pace și liniște. Sărbătorile de iarnă le voi petrece pe alocuri muncind, pe alocuri chefuind așa cum se întâmplă deobicei la artiști. De revelion voi cânta la Brașov, până la sărbători suntem foarte prinși toți pe toate fronturile cu spectacole și evenimente. Vă doresc un an nou prosper, cu multe realizări! Vă îmbrățișez!”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE