„Puzzle”, un spectacol de teatru-dans invitat la festivaluri internaționale

109
0
foto: Scene din „Puzzle” în regia lui Ianoș Petrașcu

Regizorul și coregraful basarabean Ianoș Petrașcu a realizat spectacolul de teatru-dans „Puzzle” la Sibiu. Este o producție a Departamentului de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Trei tineri actori și dansatori talentați, absolvenți ai Universității din Sibiu, întruchipează personajele din „Puzzle”: Andrada Oltean, Isabela Haiduc și Constantin Gajim. Scenografia e semnată de Alin Gavrilă. Light design: Dorin Părău și Neluțu Macrea.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT
foto: Scene din „Puzzle” în regia lui Ianoș Petrașcu

„Puzzle este o producție despre relații interumane și reguli impuse de societate. Trei povești în care fiecare își are propriul adevăr. Oare are dreptul cineva să îi judece?”, spune Ianoș Petrașcu despre spectacol. Miza acestei creații teatral-coregrafice constă în comunicarea mesajului prin mimică, gestică, corporalitate și dans.

„Puzzle” este una dintre cele mai de succes producţii studenţeşti sibiene, fiind recompensată în acest an cu Premiul pentru cel mai bun spectacol şi Premiul de originalitate la „Blue Theatre Revolution University Contest” în Constanţa. De asemenea, „Puzzle” a participat la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului MORSI 2022 din Milano, festival dedicat producţiilor de dans şi teatru-dans studenţeşti.

În această toamnă, tinerii actori sibieni au participat cu „Puzzle” la Festivalul Internațional al Artelor Contemporane #BEFREE #FEST din Chișinău, găzduit de Teatrul Național „Satiricus „I.L. Caragiale”.

Spectacolul a ajuns și la București, fiind prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru 2022. „Din mulțimea de spectacole remarcabile din FNT 2022, aș vrea să semnalez o bijuterie artistică realizată de actori absolvenți ai Universității din Sibiu, foarte talentați, expresivi și frumoși”, subliniază Daniela Nane într-o cronică postată pe pagina fb a Teatrului Național București.

„Puzzle” a fost singurul spectacol studenţesc sibian selectat pentru a face parte din programul din acest an al Festivalului Naţional de Teatru din Bucureşti.

foto: Scene din „Puzzle” în regia lui Ianoș Petrașcu

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT