Știri economice, pe scurt

629
0

Parlamentul a votat trecerea bunurilor imobile din cotele valorice nedistribuite în gestiunea primăriilor

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Bunurile imobile transmise în contul cotelor-părți valorice din patrimoniul fostelor gospodării agricole vor putea fi înregistrate de unitatea administrativ-teritorială. Legislativul a adoptat joi, în lectură finală, o lege în acest sens. Patrimoniul fostelor gospodării agricole, repartizate pe cote-părți valorice după reforma funciară, nu se află în prezent, în majoritatea cazurilor, nici în evidența proprietarilor cotelor-părți valorice și nici a autorităților publice locale, ceea ce duce la deteriorarea lui.

UE își propune reducerea cererii de gaz cu 15% pentru a scăpa de dependența energetică de Rusia

Comisia Europeană a propus miercuri un plan, potrivit căruia toate statele membre trebuie să reducă cererea de gaze cu 15% până pe 31 martie 2023 pentru a diminua dependența de combustibilul furnizat de Federația Rusă. Planul se concentrează pe înlocuirea gazului cu alți combustibili și pe economiile generale de energie în toate sectoarele. Acesta își propune să protejeze aprovizionarea gospodăriilor și a utilizatorilor esențiali, cum ar fi spitalele, dar și industriilor care sunt decisive pentru furnizarea de produse și servicii esențiale pentru economie, precum și pentru lanțurile de aprovizionare și competitivitatea UE.

Inițiativă pentru salvarea sectorului zootehnic: subvenții directe la litrul de lapte și kilogramul de carne

Autoritățile promit crescătorilor de animale subvenții directe la litrul de lapte și kilogramul de carne, în condițiile în care producția din sectorul zootehnic moldovenesc scade la aproape toate capitolele. Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat miercuri în timpul unei discuții cu fermierii din sectorul zootehnic că sistemul de stimulente pentru crescătorii de animale urmează a fi modificat în acest sens. Pentru a crește productivitatea, fermierii sunt chemați să-și modernizeze afacerile.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE