Practici de utilizare a anvelopelor uzate observate în localitățile din Republica Moldova (FOTO/VIDEO)

2602
0
or. Rezina, aprilie 2022, anvelope uzate folosite la decorarea grădinii

Pe parcursul a opt săptămâni, redacția GAZETEI de Chișinău a vizitat mai multe localități din Republica Moldova. Astfel, am fost în raioanele Rezina, Orhei, Râșcani, Soroca, Telenești, Criuleni, Nisporeni, mun. Chișinău pentru a afla ce fac cu anvelopele uzate atât agenții economici care au ateliere de vulcanizare, cât și posesorii de autovehicule.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Am observat că anvelopele vechi sunt folosite preponderent la îngrădirea zonelor pe stadioane, delimitarea terenurilor de joacă pentru copii și amenajarea acestora cu anvelopele uzate, utilizate la jocurile copiilor, îngrădirea unor parcări sau delimitări la stațiile PECO.

De asemenea, cauciucurile vechi sunt folosite pe post de ghivece pentru flori în curțile blocurilor de locuit, în instituțiile preșcolare și școlare, la porțile oamenilor.

Deseori am observat că anvelopele uzate sunt transformate în figurine ce reprezintă păsări, palmieri etc., care sunt umplute cu pământ cultivându-se flori în ele.

În acest reportaj fotografic publicăm imagini și scurte video-uri din localitățile vizitate.

Acțiunea are loc în cadrul Proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Conținutul acestui articol este responsabilitatea exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat opiniile finanțatorului.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE