FOTO//Alarmant! 65 de lebede moarte au fost găsite pe malurile râului Răut. Ipoteza experților: gripa aviară ar putea fi cauza acestei tragedii

504
0

O situație îngrozitoare se confirmă pe teritoriul Republicii Moldova. În unele locuri, pe malurile râului Răut, în sectorul Lunga-Bahrînesti din raionul Florești, au fost găsite 65 de lebede moarte, informează Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, cazul, documentat de experți și autorități, a fost probat cu imagini de la fața locului, prelevări și declarații ale specialiștilor, sugerând o ipoteză îngrijorătoare: gripa aviară ar putea fi cauza acestei tragedii.

Autoritățile Publice locale, îngrijorate de posibilele consecințe asupra sănătății publice, au format o echipă de intervenție pentru a gestiona situația și a lua măsuri preventive.

Operațiunea de colectare a fost desfășurată de inspectorii de mediu din Florești în comun cu administrația publică locală, Stația Sanitar-Epidemiologică Florești, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului anunță că investigația în acest caz continuă, locuitorii din zona sunt sfătuiți să evite contactul cu lebedele moarte și să raporteze orice observații sau simptome neobișnuite autorităților publice locale.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE