Un polițist al INSP din nordul țării, cercetat de CNA pentru trafic de influență. Ar fi pretins 15 mii de lei pentru mușamalizarea unui dosar

363
0

Un angajat al Inspectoratului Național de Securitate Publică din nordul țării este cercetat penal de Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru trafic de influență. Polițistul ar fi pretins 15 mii de lei de la un locuitor al raionului Sîngerei pentru a-l scăpa de răspundere într-un dosar de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate, informează serviciul de presă al CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit materialelor cauzei, polițistul ar fi susținut că are influență asupra unor persoane publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Sîngerei, în gestiunea cărora se aflau materialele pe faptul conducerii automobilului în stare de ebrietate, și că le poate determina să le examineze favorabil cu aplicarea pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii. De asemenea, bănuitul ar fi promis că le poate convinge să elibereze automobilul, ridicat și plasat la parcarea specializată, cu restituirea acestuia proprietarului.  Pentru serviciile sale, polițistul ar fi pretins și primit 15 000 de lei de la denunțător.

Pentru fortificarea probatoriului, la data de 19.12.2023, angajații Direcţiei Generale Teritoriale Nord (DGT) a CNA și procurorii Procuraturii mun. Bălți au desfășurat percheziții la domiciliul angajatului Direcției Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică. În prezent acesta este cercetat în stare de libertate.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE