Petre Teodorivici, comemorat la baștina sa

866
0

Angajații Consiliului Raional Leova și ai Primăriei or. Leova, în frunte cu primarul orașului, Alexandru Bujorean, au depus flori la monumentul fraților Teodorovici din localitate, cu ocazia zilei în care s-a născut Petre Teodorovici.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Regretatul interpret, compozitor, autor al unor melodii  nemuritoare, laureat al numeroaselor premii și trofee naționale și internaționale, Petre Teodorovici, ar fi împlinit astăzi 71 de ani.

La ceremonia oficială a participat fratele mai mare al interpreților, Adrian Teodorovici.

Petre Teodorovici s-a născut la 18 mai 1950 în orașul Leova, în familia profesorului de muzică Cristofor Teodorovici. Petre Teodorovici a fost cel de-al doilea copil în familie, fiind mai mic decât Adrian (care era de la o altă mamă) și mai mare decât Ion. A studiat la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, secția teoria muzicii (și, facultativ, compoziția cu Eugen Doga), și la Facultatea de dirijat coral a Institutului de Arte „Gavriil Musicescu” din Chișinău (1968-1973).

Pe parcursul anilor, a semnat o serie de cântece care au devenit rapid șlagăre, printre care sunt „Santa Maria Maggiore”, „Scrisul nostru”, „Veniți acasă”, „Ultima oră”, „Vara la Soroca”, „Amicii mei”, „Seniorita Grația”, „Vin din munții Latiniei”, „Te iubesc, popor român”, „Basarabia”, „Dați-le voie flăcăilor basarabeni peste Prut”, „De ce?”, „Trandafir”, „Adio”, „Veșnic dragostea”, „Clipa mirilor”, „Irena” ș.a.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE