Petre Teodorivici, comemorat la baștina sa

286
0

Angajații Consiliului Raional Leova și ai Primăriei or. Leova, în frunte cu primarul orașului, Alexandru Bujorean, au depus flori la monumentul fraților Teodorovici din localitate, cu ocazia zilei în care s-a născut Petre Teodorovici.

Regretatul interpret, compozitor, autor al unor melodii  nemuritoare, laureat al numeroaselor premii și trofee naționale și internaționale, Petre Teodorovici, ar fi împlinit astăzi 71 de ani.

La ceremonia oficială a participat fratele mai mare al interpreților, Adrian Teodorovici.

Petre Teodorovici s-a născut la 18 mai 1950 în orașul Leova, în familia profesorului de muzică Cristofor Teodorovici. Petre Teodorovici a fost cel de-al doilea copil în familie, fiind mai mic decât Adrian (care era de la o altă mamă) și mai mare decât Ion. A studiat la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, secția teoria muzicii (și, facultativ, compoziția cu Eugen Doga), și la Facultatea de dirijat coral a Institutului de Arte „Gavriil Musicescu” din Chișinău (1968-1973).

Pe parcursul anilor, a semnat o serie de cântece care au devenit rapid șlagăre, printre care sunt „Santa Maria Maggiore”, „Scrisul nostru”, „Veniți acasă”, „Ultima oră”, „Vara la Soroca”, „Amicii mei”, „Seniorita Grația”, „Vin din munții Latiniei”, „Te iubesc, popor român”, „Basarabia”, „Dați-le voie flăcăilor basarabeni peste Prut”, „De ce?”, „Trandafir”, „Adio”, „Veșnic dragostea”, „Clipa mirilor”, „Irena” ș.a.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here