Bogdan Aurescu: România va monitoriza cu toată atenția alegerile anticipate din R.Moldova

840
0
Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu

România va monitoriza cu maximă atenție modul în care se desfășoară alegerile parlamentare anticipate din R.Moldova și nu va ezita să atragă atenția dacă vor exista probleme. Declarații în acest sens a făcut ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, într-o emisiune la TVR. „Sperăm din toată inima ca aceste alegeri să fie desfășurate printr-o implicare a guvernului actual de la Chișinău, în așa fel încât să se desfășoare transparent și cu deplină corectitudine”, a subliniat șeful diplomației române. În afară de aceasta, el a reiterat sprijinul deplin al Bucureștilor pentru agenda reformatoare a președintei Maia Sandu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Bogdan Aurescu a mai spus că România va continua să sprijine R.Moldova, inclusiv prin intermediul unor noi loturi de vaccin anti-COVID pe care le va pune la dispoziția autorităților de la Chișinău.

„Vom vinde din cota noastră vaccinuri pentru ca cetățenii R.Moldova să poată să se vaccineze și să pună capăt pandemiei și dincolo de Prut”, a conchis Aurescu.

Amintim în acest context că luni, 10 mai, președintele României, Klaus Iohannis, și cel al Poloniei, au reafirmat sprijinul celor două țări pentru apropierea R.Moldova de Uniunea Europeană. „În acest moment se fac schimbări în Moldova, ne străduim să sprijinim Moldova în aspirațiile sale către UE, să sprijinim aspirațiile întregii populații a Moldovei de a deveni parte a UE, de a se apropia de Vest. Atât Moldova, cât și toate acțiunile pe care le face România în acest domeniu beneficiază de sprijinul nostru, al Poloniei”, a subliniat liderul de la Varșovia, în cadrul unei declarații comune cu președintele României, pe care au făcut-o în marja summit-ului B9 de la București.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE