Soluții solomonice: Desemnarea repetată a Nataliei Gavriliță, neconstituțională. CC a admis, însă, doar parțial sesizarea PSRM

1231
4
Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole
Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole,

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul prin care președinta Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministru. Totodată, Curtea a admis doar parțial sesizarea depusă de deputații PSRM Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, la finalul unei ședințe de patru ore și încă altor peste două ore de deliberări, judecătorii constituționali au ajuns la concluzia că fracțiunile parlamentare și președinta Maia Sandu trebuie să recurgă la noi consultări cu privire la formarea unui nou cabinet de miniștri.

De asemenea, a fost declarată inadmisibilă sesizarea socialiștilor în partea ce se referă la faptul că, prin refuzul de a o desemna pe Mariana Durleșteanu, candidata majorității „PSRM-Șor-Pentru Moldova” la funcția de premier, șefa statului ar fi comis o „faptă gravă”, contrar obligațiilor sale constituționale, a anunțat la final președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

Decizia este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al R.Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

4 COMENTARII