Soluții solomonice: Desemnarea repetată a Nataliei Gavriliță, neconstituțională. CC a admis, însă, doar parțial sesizarea PSRM

872
4
Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole
Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole,

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul prin care președinta Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministru. Totodată, Curtea a admis doar parțial sesizarea depusă de deputații PSRM Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Astfel, la finalul unei ședințe de patru ore și încă altor peste două ore de deliberări, judecătorii constituționali au ajuns la concluzia că fracțiunile parlamentare și președinta Maia Sandu trebuie să recurgă la noi consultări cu privire la formarea unui nou cabinet de miniștri.

De asemenea, a fost declarată inadmisibilă sesizarea socialiștilor în partea ce se referă la faptul că, prin refuzul de a o desemna pe Mariana Durleșteanu, candidata majorității „PSRM-Șor-Pentru Moldova” la funcția de premier, șefa statului ar fi comis o „faptă gravă”, contrar obligațiilor sale constituționale, a anunțat la final președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

Decizia este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al R.Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here