Atac al PSRM la adresa ambasadorului UE, acuzat pentru „declarațiile frecvente și scandaloase”

883
2
PSRM
PSRM

PSRM acuză „o intervenție gravă în treburile interne ale unui stat suveran” din partea unor ambasadori acreditați în R.Moldova. Socialiștii sunt, de fapt, deranjați de „declarațiile frecvente și scandaloase” ale șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, pe care îl atacă pentru comentariile sale cu privire la activitatea Consiliului Audiovizualului (CA) și criticile la adresa unor legi dubioase, adoptate de PSRM în Parlament, cu suportul deputaților din Partidul „Șor” și al transfugilor din gruparea „Pentru Moldova”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Este vorba despre șirul de legi adoptate în ultima ședință din plen de anul trecut, cu privire la funcționarea limbilor, cea referitoare la anularea plăților din bugetul de stat pentru acoperirea miliardului furat din bănci, cea cu privire la reducerea vârstei de pensionare, de anulare a vânzării Stadionului Republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA și altele, care au fost dur criticate de opoziție și de societatea civilă pentru populism, lipsă de acoperire financiară și riscuri de corupție.

Potrivit unui comunicat de presă, PSRM se angajează „să apere în continuare voința suverană a poporului din Moldova, exprimată în legile adoptate de Parlamentul ales al țării în mod democratic, de la orice încălcare din exterior”.

Socialiștii îi cer, de asemenea, lui Peter Michalko, precum și altor reprezentanți ai corpului diplomatic, „să respecte independența și suveranitatea R.Moldova, să respecte statutul unui diplomat și să nu încalce eticheta”.

Menționăm că acest demers se înscrie în logica unui comentariu lansat în ajun de deputatul Bogdan Țîrdea, considerat un „ideolog” al PSRM, potrivit căruia în R.Moldova se pregătește „o lovitură serioasă la adresa Constituției, cu participarea directă a unor ambasadori”. Ambele prefigurează o decizie finală a Curții Constituționale, care urmează să se pronunțe pe marginea sesizării PSRM cu privire la refuzul președintei Maia Sandu de a o desemna pe candidata majorității, Marina Durleșteanu, la funcția de prim-ministru. La fel, acestea urmează îngrijorării exprimate public de Peter Michalko în legătură cu faptul că persoane care au participat la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau în procesul decizional cu privire la formarea unui nou Guvern al R.Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

2 COMENTARII